McLaren neaga negocierile cu alti piloti

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.08.2009
McLaren sustine ca nu negociaza cu niciun pilot in perspectiva sezonului urmator, insa admite ca Heikki Kovalainen trebuie sa obtina victorii in ultimele curse pentru a-si pastra locul la echipa in 2010.

Presa internationala speculeaza inca de la finalul anului trecut ca McLaren Mercedes incearca sa il aduca pe Nico Rosberg la echipa, pentru ca germanul sa faca pereche cu Lewis Hamilton.

Zvonurile au luat amploare in acest sezon, intrucat contractul lui Rosberg cu Williams expira la finalul anului, iar sansa acestuia de a ajunge la BMW-Sauber s-a naruit dupa ce constructorul a anuntat ca se retrage din competitie.

Cu toate acestea, Martin Whitmarsh afirma ca McLaren nu negociaza cu niciun pilot din afara echipei o potentiala intelegere pentru 2010. "Speculatiile sunt normale. Nu le comentam, dar pot sa confirm ca in acest moment nu suntem in dicutii cu niciun alt pilot din afara echipei", a declarat seful McLaren.

In plus, britanicul sustine ca McLaren nu este presata sa semneze cu un pilot de nationlitate germana pentru a satisface dorintele constructorului Mercedes. "In termeni de nationalitate, evident ca unele nationalitati sunt mai convenabile din perspectiva marketingului, dar strategia McLaren este sa aiba cei mai buni doi piloti in fiecare sezon si vom continua sa procedam astfel", a adaugat el.

Intrucat Lewis Hamilton este sub contract cu Mercedes pana in sezonul 2012 inclusiv, marele semn de intrebare planeaza asupra lui Heikki Kovalainen.

Contractul acestuia cu McLaren expira la finalul anului, iar pana in prezent echipa nu s-a folosit de posibilitatea de a prelungi intelegerea pentru inca un sezon.

Whitmarsh afirma ca echipa doreste sa continue cu pilotul finlandez, insa a admis ca acesta trebuie sa obtina rezultate bune in ultima parte a sezonului pentru a-si asigura locul in echipa.

"Ca membru al echipei, Heikki face o treaba fantastica in acest team. Conform propriei sale evaluari, nu a concurat atat de bine pe cat ar fi vrut si pe cat am fi vrut si noi in acest an. Multi dintre noi vrem sa il vedem pe Heikki obtinand cateva rezultate bune in acest an si asta va reprezenta o garantie ca ramane cu noi. Obiectivul sau la Valencia este sa castige, iar el este capabil sa castige cursa din acest weekend. A facut cativa timpi foarte buni in calificari si este capabil sa castige cursa. Pe asta ne vom concentra. Duminica seara vom incepe sa ne gandim la Spa, nu la toate speculatiile", a explicat Whitmarsh.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • ...
    imi place acest kova...dar...nu este destul de rapid pentru echipa mclaren...adica anul trecut cand a avut monopost rapid pe orice circuit a obtinut o singura victorie...si aia cu chiu cu vai...si obtine acum....cand situatia este alta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru