McLaren neagă ordinele de echipa în Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.06.2010
McLaren a negat că schimbul de replici dintre Lewis Hamilton şi inginerul său din Turcia semnifică faptul că echipa i-a interzis lui Jenson Button să îl depăşească pe coechipierul său.

Dezvăluirea conversaţiei radio dintre Lewis Hmilton şi inginerul său de cursă din timpul Marelui Premiu al Turciei a condus la numeroase speculaţii privind posibilitatea ca McLaren să-i fi interzis lui Jenson Button să-şi atace coechipierul.

Chiar dacă inginerul şef Phil Prew l-a informat pe Hamiltopn că nu va fi atacat de Button, McLaren susţine că informaţia s-a bazat pe o simplă presupunere şi nu pe o anumită strategie de echipă. La câteva secunde după schimbul de replici, Button l-a depăşit pe Hamilton, însă ultimul şi-a recăpătat ulterior poziţia de lider şi a câştigat cursa de la Istanbul.

"La scurt timp după ce i s-a spus că Button nu-l va depăşi, Button l-a depăşit. Opinia lui Prew s-a dovedit a fi greşită, pur şi simplu. Cursa s-a desfăşurat mai rapid decât ne aşteptăm şi consumam mai mult combustibil decât trebuia, aşa că a trebuit să găsim metode pentru a salva combustibil. Fără niciun dubiu, avem piloţi care vor să lupte pentru victorie, dar li s-a spus să aibă grijă de combustibil".

"Ca o consecinţă, Prew a fost de apărere ca Button nu va depăşi. Este clar însă că acea opinie a fost greşită. Ei ştiu că sunt piloţi de curse, iar Hamilton a fost surprins de acea informaţie. A pus o întrebare, iar Prew a dat un răspuns imediat. Dar Hamilton nu avea să cedeze uşor locul întâi şi cred că a făcut o depăşire robustă pentru a se asigura că rămâne în frunte", a declarat el.

La scurt timp după ce Hamilton şi-a recăpătat poziţia de lider, McLaren i-a solicitat virulent lui Button să salveze combustibil. Echipa a negat însă ca acest sfat este o codificare utilizată pentru a-i interzice lui Button să-l mai atace pe Hamilton.

Via | ITV

Comentarii (4)

  • falnessus
    Pacat
    Mda,si marmota invelea in staniol ciocolata....
    Este garantat ca in orice sau aproape in orice echipa sunt ordine..ierarhii,preferinte...pacat pentru Butto si Webber...
    12 6
  • haha
    butooooooooaaaaaanneeeee, fuelul bai, salveaza fuelul, mai ales ca a picurat in ultimele 10 tururi, suficient cat sa compenseze eventualul consum excesiv din restul cursei... sa-nteleg ca daca nu ploua, strecuratorile ramaneau fara gaz??? gargara de buftea!
    4 4
  • ctlnmihai
    McLaren neagă ordinele de echipa în Turcia
    si daca intr-adevar au fost ordine de echipa la Mclaren in turcia lucrul acesta s-a facut intr-un mod inteligent..Spre deosebire
    de Ferrari care in 2008 i-a spus lui kimi sa traga monopostul pe stanga ca sa treaca massa care se afla la n secunde in urma lui pe locul 3 la Marele Premiu al Chinei 2008 si in care lumea intreaga a vazut ce s-a intamplat ,in 2010 cl putin Button si Hamy s-au luptat pe bune cateva momente
    3 2
  • ctlnmihai
    McLaren neagă ordinele de echipa în Turcia
    *cel putin
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru