McLaren neagă speculaţiile despre o grilă de start cu trei monoposturi de echipă în 2015

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a negat informaţiile dezvăluite recent de fostul CEO Williams Adam Parr, potrivit căruia Formula 1 va avea anul viitor doar opt echipe cu câte trei monoposturi.

Nu cred că vom ajunge la opt echipe cu câte trei monoposturi anul viitor, cu siguranţă nu într-un timp atât de scurt.

Eric Boullier
Director curse McLaren
Adam Parr, fostul CEO al echipei Williams, a scris recent pe reţeaua de socializare Twitter un mesaj potrivit căruia în sezonul 2015 al Formulei 1 vor rămâne doar opt echipe, iar multe dintre ele vor concura cu câte trei monoposturi.

Ideea circulă de mai mult timp în Formula 1 şi a fost promovată intens de Bernie Ecclestone, însă Eric Boullier, directorul de curse al celor de la McLaren, a exclus posibilitatea ca această variantă să fie aplicată atât de curând.

"Cred că este provocator. Ştim că Formula 1 trece printr-un moment de tranziţie. În ultimul deceniu, bugetele au ajuns la cer, iar acum suntem într-o situaţie economică diferită. Aşa că este posibil ca două echipe să sufere din această cauză şi nu ştiu dacă vor rămâne pe grilă. Dar nu cred că vom ajunge la opt echipe cu câte trei monoposturi anul viitor, cu siguranţă nu într-un timp atât de scurt", a declarat el.

În prezent, în Formula 1 concurează 11 echipe, însă cel puţin trei dintre ele înregistrează probleme majore.

Marussia şi Caterham nu au obţinut niciun punct de la debutul în 2010 şi au bugete limitate, în timp ce Sauber traversează o perioadă dificilă şi ar putea fi vândută miliardarului canadian Lawrence Stroll. Presa internaţională susţine însă că Peter Sauber cere o sumă prea mare de bani pentru echipa şi că înţelegerea va eşua.

Via SkySPorts, GMM

Comentarii (1)

  • Eroare.
    Marussia are 2 puncte. Puteti corecta greseala
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru