McLaren, îngrijorată că va fi eliminată în prima parte a calificărilor

de Daniel Popescu
Vineri, 13.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button este îngrijorat că McLaren nu va reuşi să obţină accesul în a doua parte a calificărilor, însă Kevin Magnussen speră să-i învingă pe rivalii de la Sauber şi Force India.

McLaren a întâmpinat numeroase probleme în primele sesiuni de antrenamente din cadrul Marelui Premiu al Australiei. Echipa a parcurs doar 13 tururi în prima sesiune, iar Kevin Magnussen a fost protagonistul unui accident în a doua sesiune după numai patru tururi efectuate.

În acest context, Jenson Button anticipează că echipa britanică va avea o misiune dificilă să evite excluderea din prima parte a calificărilor.

"Calificările vor fi dificile, sunt sigur de asta. Va fi greu să parcurgem cât mai multe tururi. Sper să nu fim ultimii pe grila de start, sper să fie 20 de monoposturi. Dar nu va fi uşor. Cu toţii muncim şi nu vrem să arătăm pe cineva cu degetul. Rezolvăm problemele pe parcurs şi sper să fim competitivi mai devreme decât mai târziu", a declarat el.

Urmareste Automarket
Întrucât în Marele Premiu al Australiei s-au înscris 10 echipe, cei mai lenţi cinci piloţi vor fi eliminaţi în prima parte a calificărilor, iar printre ei se vor număra probabil şi cei de la Manor, dacă echipa va rezolva instalarea software-ului pentru motoare.

Prin urmare, piloţii McLaren ar trebui să învingă alţi trei piloţi pentru a promova în Q2, iar Magnussen crede că aceştia ar putea fi concurenţii Sauber şi Force India.

"Nu sunt atât de mulţi piloţi pe grila de start şi, dacă totul merge bine, cred că avem o şansă să ajungem în Q2. Poate că Sauber şi Force India sunt la îndemâna noastră", a precizat el.

Via SkySports

Comentarii (14)

  • acum sa-l vad pe Alonso ce poate face cu o caruta de masina pentru ca abia acum are una. Lupul, lupul si pana la urma veni si lupul
    12 9
  • Florin
    Clar, vor fi ultimii!!! Cursa urmatoare ar putea emite pretentii...
    15 3
  • Deja cel mai bun pilot s-a autoeliminat.
    11 18
  • Ca Alonso să facă ceva, mai întâi trebuie ca mașina aia să pornească și să fie capabilă să termine o cursă. Altfel e în zadar.
    Și McLaren pare departe de asta, cel puțin în Australia. Oare câte curse vor trece până când vor fi în stare să scoată totul din motorul Honda și să termine și curse? Au și 5 motoare la dispoziție, ceea ce înseamnă că nu pot forța de pe acum, altfel riscă să piardă unități.
    6 2
  • @ferr1

    In 2014 toti au doar 4 motoare pentru fiecare pilot la fel. Magnussen nu are separat, ci utilizeaza din unitatile lui Alonso. S-a discutat si clarificat pe alte forumuri (straine).
    Ma pregatesc de inmormantare pentru duminica.
    Ceva sperante poate doar din Spania.
    12 4
  • Mclaren Hora
    deja cel mai bun pilot s-a auto el iminat
    Iar Button e mai bun decat el, veti vedea
    1 1
  • Se anunta cel mai prost sezon de cand exista aceasta echipa.
    9 2
  • GrosJan
    ^
    Eu v-am zis ca cu Alonso se alege praful ... poarta ghinion
    3 0
  • Eu apreciez optimismul reprezentantului Honda :)))) În fiecare poză în care apare este numai zâmbet :)))))))
    4 0
  • F1 Vision
    In 2014 au avut 5 unitati de propulsie, in 2015 au doar 4 unitati de propulsie. Si nu conteaza cine le foloseste poate sa fie si pilotul de teste, daca s-a busit una, s-a busit pentru toti, care au folosit acel monopost. Dar, este destul de rar acest incident. Pentru ca aceste unitati de propulsie au cateva sub-parti care se schimba intre ele in functie de curse si in functie de uzura acestori sub-parti, se pot schimba chiar daca penalizarea este mai mica. In 2015 sunt altfel de penalizari, de + X secunde la pitstop care cred ca sunt mai avantajoase decat + Y pozitii pe grila de start.

    Eu nu cred ca cei de la McLaren sunt asa in spate, cred ca vor sa para ca sunt in spate pentru a forta mana celor de la FIA, pentru mai multi tokeni. Dupa cateva curse, 2-3 probabil, vor incepe destul de vehement sa se planga pe unde pot, cum ca masina nu stiu ce are, cum ca motorul nu stiu ce are si asa mai departe. Poate vor simula un accident similar cu cel suferit de Alonso, pentru ca pot schimba anumite parti, pe motive de siguranta.
    6 1
  • Ce spuneai Mircea despre reflexele lui Alonso? http://www.gazzetta.it/Formula-1/13-03-2015/alonso-brucia-tappe-guardate-come-prova-riflessi-110100477423.shtml


    Pe înțelesul tuturor, ar putea să-ți dea cam trei pumni pe secundă :D
    3 6
  • 9 tokens au la dispoziție cei de la Mclaren..
    4 0
  • In alta ordine de idei, o parodie epocala despre situatia Mclaren-Honda bazata pe celebra scena din "Der Untergang" (Caderea) cu Hitler si generalii sai adaptata pe Ron si cei de la Mclaren.

    https://www.youtube.com/watch?v=6hWvDm1epgU&feature=youtu.be
    1 1
  • @fier de 1
    SI CAND FACI GLUME ESTI PENIBIL ZAU ,AI NUMA DEGETE IN JOS,SA TI ARATE LOCUL LUI fALCONSO
    NU TE AI SATURAT MAN DE PENIBIL?
    ALTUL CU HITLER AUZI DE L ATI VEDEA IN POZA VA SPERIATI DE EL SI RADE DE NEMTALAU CARE A EUTANASIAT CA EL O GRAMADA!
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru