McLaren: "Noul monopost aduce numeroase schimbări tehnice"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 01.02.2012
McLaren susţine că noul monopost pentru 2012 include numeroase noutăţi de ordin tehnic, chiar dacă maşina arată aproape la fel ca cea de anul trecut.

McLaren a lansat miercuri noul monopost MP4-27 pentru sezonul 2012 al Formulei 1 şi a optat pentru o evoluţie de design pentru anumite componente.

Chiar dacă din punct de vedere vizual schimbările par mai degrabă minore, Tim Goss, directorul departamentului de inginerie al McLaren, a confirmat că MP4-27 include modificări în special în privinţa plăcilor exterioare ale caroseriei şi a sistemului de evacuare.

"Chiar dacă nu puteţi să vedeţi, sunt multe lucruri la acest monopost care s-au schimbat. Cred că cea mai evidentă schimbare este eliminarea plăcilor exterioare în formă de U, pe care le-am introdus în premieră anul trecut. Am revenit la o formă mai convenţională pentru acest sezon pentru că forma de U nu se potriveşte restricţiilor de geometrie ale sistemului de evacuare. Pentru 2012, evacuările trebuie poziţionate în lungul unui canal în formă de U. Prin urmare, am decis să adoptăm o strategie diferită pentru alimentarea spatelui maşinii", a declarat el.

De asemenea, Goss a dezvăluit că noul regulament pentru sistemul de evacuare a determinat practic echipa să reconfigureze toate dispozitivele aerodinamice din partea din spate a monopostului.

"Regulamentul din jurul sistemului de evacuare este foarte precis.

Evacuările trebuie să iasă printr-un spaţiu foarte restrâns în spatele monopostului pentru a minimiza influenţa lor aerodinamică. În anii trecuţi, evacuările ieşeau direct în partea din spate a podelei. Nu mai putem face asta, iar acest lucru schimba caracteristicile spatelui monopostului. Efectul este că toate dispozitivele aerodinamice ale spatelui monopostului au trebuit redesenate", a mai precizat el.

McLaren a confirmat că aripa faţă, aripa spate şi podeaua monopostului vor suferi schimbări majore până la prima sesiune de teste din această iarnă, programată în perioada 7-10 februarie la Jerez. 

Via | McLaren

Taguri: McLaren, Tim Goss

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru