McLaren nu a semnat încă noul Acord Concorde

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 25.03.2012
McLaren a dezvăluit că nu a semnat încă noul Acord Concorde, în timp ce FIA a confirmat că poartă negocieri pe acest subiect cu echipele şi Bernie Ecclestone.

Anunţul lui Bernie Ecclestone potrivit căruia a ajuns la un acord cu majoritatea echipelor pentru noul Acord Concorde care va guverna Formula 1 începând de anul viitor nu semnifică şi semnarea unei înţelegeri scrise.

McLaren, una dintre cele trei echipe despre care Ecclestone a anunţat că a fost de acord cu termenii propuşi, a dezvăluit că nu a semnat încă niciun document şi că înţelegerea va fi valabilă doar după acest pas.

"Nu ştiu ce a semnat fiecare echipă. Până în acest moment, McLaren nu a semnat niciun document cu Ecclestone şi cu deţinătorul drepturilor comerciale (n.r - CVC Capital Partners). Până când nu este semnată, înţelegerea nu există", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren.

În schimb, cei de la Red Bull au anunţat prin vocea consultantului Helmut Marko că au semnat acordul. "Am semnat noul Acord Concorde", a precizat el pentru publicaţia Salzburger Nachrichten.

Ecclestone nu a făcut nicio referire la FIA în anunţul făcut sâmbătă, însă forul mondial a confirmat duminică negocierile cu echipele pentru semnarea unui nou acord.

"Toate subiectele referitoare la noua înţelegere dintre deţinătorul drepturilor comerciale şi echipe sunt în mod cert în stadiul de discuţii, iar FIA este implicată ca parte a discuţiilor.

Evident, aceste subiecte se discută de ceva timp şi, din cauza complexităţii lor, este mai bine să nu speculăm până când nu există o direcţie clară", a precizat Matteo Bonciani, şeful departamentului de comunicare al FIA.

Ecclestone susţine că Ferrari, McLaren şi Red Bull sunt printre echipele cu care a ajuns la un acord, celelalte nume de pe listă fiind, potrivit speculaţiilor, Lotus, Force India, Toro Rosso şi Sauber. Printre numele mari care nu au fost de acord cu propunerea lui Ecclestone se numără Williams şi Mercedes, ultima fiind nemulţumită de sistemul de bonusuri oferit de britanic.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • schumibv
    transmisie online
    scuze de off topic......

    sunt disperat, nu pot vedea cursa de astazi deoarece trebuie sa merg la un eveniment,.............stie cineva daca exista posibilitatea sa o ascult la radio in casti sau online tv pe telefon,am un blackberry cu net bunicel.

    multumesc
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru