McLaren: "Nu ne subestimaţi şansele la titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.10.2010
McLaren îi avertizează pe rivalii de la Red Bull şi Ferrari că Lewis Hamilton şi Jenson Button sunt capabili să câştige titlul mondial în acest sezon.

După ce au ratat prezenţa pe podium în cursele din Singapore şi Japonia, Lewis Hamilton şi Jenson Button au coborât la 28 şi, respectiv, 31 de puncte de liderul Mark Webber.

Australianul pare desprins în sprintul final spre titlu alături de coechipierul său Sebastian Vettel şi de Fernando Alonso, însă McLaren şi-a avertizat rivalii ca Hamilton şi Button au toate calităţile necesare pentru a răsturna situaţia în clasament.

"Cu 3 curse înainte de final şi 75 de puncte pe masă, ar fi o lipsă de înţelepciune să-i excludem pe Button, Hamilton sau McLaren. Ambii piloţi au mai câştigat titluri mondiale înainte, înţeleg dificultăţile unei asemenea situaţii unice şi au învăţat cum să ofere cele mai bune rezultate sub presiune. Vor fi pregătiţi pentru această luptă", a declarat Martin Whitmarsh, şeful McLaren, în cadrul unui preview pentru Marele Premiu al Coreei de Sud.

McLaren va introduce în Coreea de Sud o nouă serie de update-uri pentru a-şi maximiza şansele, printre acestea figurând şi o aripă fată care va fi evaluată în antrenamentele de vineri.

Din punct de vedere tehnic, una dintre neclarităţi a fost legată de o potenţială penalizare pe grila de start a lui Hamilton în cazul în care va schimba cutia de viteze, după ce britanicul a rămas fără a treia treaptă de viteze pe parcursul cursei de la Suzuka.

Whitmarsh a dat însă asigurări că regulamentul îi permite lui Hamilton să schimbe unitatea fără să sufere o penalizare pe grilă.

"După problema cu cutia de viteze de la Suzuka, Hamilton nu a suferi a doua penalizare consecutivă pe grila de start în acest weekend. Regulamentul pentru cutiile de viteze a fost realizat pentru a asigura echipele că nu sunt penalizate de două ori pentru aceeaşi problemă a cutiei de viteze, aşa că Hamilton va aborda weekendul fără riscul unei penalizări suplimentare", a explicat el.

Via | McLaren

Comentarii (2)

  • McLaren
    Mie imi suna mai mult ca declaratie pentru proprii sponsori decat pentru RedBull si Ferrari .

    Probabil ca primele de sponsorizare au fost negociate avand in vedere ca echipa are 2campioni mondiali si sanse f mari sa ia titlul 2010
    12 7
  • ctlnmihai
    McLaren: "Nu ne subestimaţi şansele la titlu"
    cam greu..
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru