McLaren nu va dezvolta un sistem DDRS pasiv în 2013

de Daniel Popescu
Vineri, 01.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a dezvăluit că nu va utiliza un sistem de tip DDRS pasiv ca cel pregătit de Lotus, întrucât consideră că poate obţine beneficii majore din alte zone ale monopostului.

McLaren a prezentat joi noul monopost cu care va aborda sezonul 2013 al Formulei 1, iar inginerii britanici au mizat pe câteva schimbări radicale.

Pe lângă introducerea unor suspensii faţă de tip pullrod, după modelul Ferrari, McLaren a înălţat şasiul şi a introdus un panou între acesta şi nasul monopostului, care nu este însă vizibil datorită implementării elegante.

Cu toate acestea, McLaren afirmă că nu va dezvolta un sistem DDRS pasiv ca cel pregătit de rivalii de la Lotus, întrucât consideră că poate obţine beneficii mai mari din alte zone.

Urmareste Automarket
"Am analizat aceste sisteme de aproximativ doi ani şi, aşa cum aţi observat, nu am concurat cu niciunul, aşa că nu ar fi corect să spunem că urmărim aceste lucruri.
Nu este uşor să le facem să lucreze efectiv pentru a-ţi oferi un spor de performanţă. Există pierderi cu astfel de sisteme şi, aşa cum aţi observat, există trei echipe care le-au testat anul trecut, dar niciuna nu a concurat cu ele"
, a declarat Tim Goss, directorul de inginerie al echipei.

Directorul sportiv Sam Michael a justificat decizia şi prin dificultatea de a face un sistem de tip DDRS pasiv să funcţioneze, mai ales după ce Lotus nu a reuşit să-l pună la punct în a doua parte a anului trecut.

"Este extrem de sensibil şi dificil de făcut să funcţioneze. Este cu siguranţă o zonă care va deveni, cu timpul, din ce în ce mai exploatată. Dar acum suntem la început şi sunt şi alte avantaje mai mari şi alţi peşti mai mari de prins până atunci", a precizat australianul.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • mai tare ca mclaren si lotus.. sper ca anu asta sa fie anul ferrari.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru