McLaren: "Nu vom lupta pentru victorie în Australia"

de Daniel Popescu
Vineri, 15.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a avertizat încă o dată că nu va fi capabilă să lupte pentru victorie în cursa de debut a sezonului din cauza problemelor pe care le are cu noul monopost.

McLaren utilizează în acest sezon un monopost MP4-28 care include numeroase schimbări comparativ cu predecesorul său, în ciuda menţinerii regulamentului tehnic. Echipa a optat pentru o suspensie faţă de tip pull-rod şi pentru o reconfigurare a plăcilor exterioare ale caroseriei în jurul sistemului de evacuare cu scopul de a avea mai mult potenţial pentru dezvoltare în timpul sezonului.

Cu toate acestea, echipa a avertizat în urmă cu o săptămână ca nu este în formă bună înaintea noului sezon, iar aceste temeri au fost accentuate vineri de directorul sportiv Sam Michael, care a exclus victorie în Australia.

"Intenţia a fost să avem un monopost capabil de victorie aici, în Australia. Dar, chiar dacă nu va fi aşa, cel puţin monopostul oferă mai mult potenţial pentru dezvoltare pe parcursul sezonului. Şi putem vedea asta şi la fabrică. Putem vedea zonele care se îmbunătăţesc, doar că nu suntem încă acolo unde vrem să fim", a declarat el.

Urmareste Automarket
McLaren nu a reuşit să impresioneze în cele două sesiuni de antrenamente libere din această dimineaţă, însă Michael susţine că acestea nici nu sunt relevante.
Întrebat dacă se aşteaptă ca McLaren să fie în urma rivalilor de la Red Bull, Mercedes, Lotus şi Ferrari, australianul areplicat:

"Sincer să fiu, nu ştim până nu începe weekendul de cursă. În antrenamente nu am făcut mult mai multe decât în teste. Încă nu ştim ce au făcut ceilalţi până când nu avem o sesiune oficială când toată lumea concurează la limită. În acest moment nu avem suficiente informaţii, dar vom avea după calificări şi cursă".

Via Autosport

Comentarii (2)

  • adidor77
    sper din suflet sa nu se adevereasca zicala "ce incepe prost se termina si mai prost". Din anii anteriori am vazut foarte bine ce inseamna si cat de mult afecteaza la sfarsit de sezon punctele pierdute la debut. Oricum sper sa faca o impresie buna in Australia, pentru ca weekend-ul este lung.
    10 2
  • no-name
    Din pacate au gresit cand l-au luat pe Perez.
    Sper sa nu fie o greseala comparabila cu Wiliams cand l-au dat afara pe Hulkemberg si l-au luat pe Barichelo.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru