McLaren: "Nu vom utiliza niciodată ordine de echipă"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 12.09.2010
McLaren susţine că nu va utiliza ordine de echipă chiar dacă acestea vor fi permise în viitor de regulamentul sportiv.

Federaţia Internaţională de Automobilism va revizui interzicerea ordinelor de echipa în Formula 1, în urma numeroaselor controverse apărute la Marele Premiu al Germaniei, când Felipe Massa i-a cedat victoria coechipierului său Fernando Alonso.

Una dintre variantele analizate este ca ordinele de echipă să devină regulamentare, fapt ce ar putea avea un impact major asupra modului de desfăşurare a curselor.

Cu toate acestea, McLaren a anunţat prin vocea şefului Martin Whitmarsh că nu va apela niciodată la ordine de echipă, chiar dacă acestea vor deveni regulamentare. Britanicii sunt decişi să-şi menţină poziţia chiar şi după experienţa neplăcută din 2007, când Lewis Hamilton şi Fernando Alonso au pierdut titlul mondial în favoarea lui Kimi Raikkonen (Ferrari) pentru un singur punct, întrucât McLaren a decis la vremea respectivă să nu favorizeze niciun pilot.

"Cu siguranţă nu ne place să pierdem titluri, iar 2007 a fost un an dureros pentru echipă din toate punctele de vedere.

Ar fi fost foarte uşor pentru noi şi a fost foarte tentant să ne schimbăm filosofia. Este ciudat, dar sunt mândru că nu am făcut-o, pentru că ştiu că am făcut totul pentru a fi corecţi."

"I-am spus unui domn care nu mai este în echipă (n.r - Alonso, în prezent la Ferrari) că dacă vrei să câştigi titlul trebuie să te uiţi în oglindă şi să crezi că l-ai câştigat, nu că ţi-a fost făcut cadou. Vrem să câştigăm titlul în acest an şi vrem s-o facem în mod corect. Alţi oameni îşi pot conduce echipele aşa cum cred ei, iar noi nu comentam ce fac ceilalţi", a declarat britanicul în vârstă de 50 de ani în cadrul unei conferinţe de presă.

Via | SportingLife

Comentarii (13)

  • MW
    Nice said!!!
    3 6
  • -
    dada...de parca ei ar fii curati ca lacrima
    7 4
  • Maninci "bors" draga Martin Whitmarsh
    Asa este , domnul nostru "papa" bors . In 2007 ati dorit , dragilor de la aceasta echipa sa iasa camion copilul vostru de suflet . Alonso era un neavenit , chiar daca era campion , ati facut totul ( pe la spate , jmechereste ) sa nu cistige Alonso . Numai ca Dumnezeu a spus PAS , nu a dorit sa fie campion Hemilton . Va mai aduceti aminte de acele pit-stop-uri ??Il intirziati cit de mult pe Alonso in defavoarea lui Hemilton . Va mai aduceti aminte de blocarea lui Alonso in la plecarea in ultimul tur rapid ?Si "cite si mai cite " Dar .......noi suntem corecti .....ne uitam in oglida mereu . :) Mi-e tema ca sparge oglinda daca te uiti azi in ea ...:) :) :) :) :) :)
    11 5
  • Sebastian
    LOL
    Ordine de echipa la McLaren ... niciodata. LOOOOOOOOL
    http://www.youtube.com/watch?v=g63ocC1KsV0
    Cred ca filmul spune tot
    9 3
  • "hotii striga hotii"
    aceasta zicala se potriveste cel mai bine celor de la mclaren. cat de dobitoc trebuie sa fi sa declari asa ceva cand iti cunosti foarte bine trecutul? sebastian a punctat cel mai bine cu link-ul de mai sus...va rog fanilor mclaren, uitati-va si abia dupa aceea postati la acest topic.
    7 3
  • @Sebastian
    BRAVO Sebastian !
    4 2
  • ...
    Ordine de echipa la McLaren ... niciodata.
    http://www.youtube.com/watch?v=a7IiR6Mgwyk
    5 1
  • @theo55
    alonso
    al tau se plangea ca o fetita ca nu este favorizat asa cun ar "trebui" sa se intample cu un ceampion. Dar de la faptul ca nu este favorizat pana la faptul ca este sabotat este cale lunga. Nici Hamilton nu era favorizat. Era doar simpatizat ca era mai bun. Tu crezi ca i se umbla lui Alonso la suruburi ? V-a livrat Alonso gogosi si s-au gasit milioane sa le inghita.Tu chiar crezi ca McLaren nu avea nevoie de puncte ?
    2 4
  • @hebb
    logic. cum adica cel de la boxe stia ca button nu are sa-l depaseasca pe lewis. de unde stie el ce are pilotul in gand sau nu. cum a spus cineva mai sus: hotii striga hotii
    6 3
  • DEMOCRATIE
    principiul de baza al democratiei este libertatea cuvantului !
    Sa ii credem sau nu este de asemenea optiunea fiecaruia !
    Exista si un termen care defineste situatia : IPOCRIZIA
    5 2
  • nelu98
    ce cretin!!!
    3 2
  • ipocrizie
    Ipocrizie maxima si penibila .
    2 1
  • McLaren
    Daca ar fi tacut nu mi-as fi adus aminte de cursa cand cei de la R.B. s-au acrosat iar spre final cand s-a nascut lupta dintre cei dou piloti McLaren i s-a comunicat lui Button ca are probleme cu uleiul. Probabil ii curgea lu' Hamilton "uleiul" din vazica urinara de frica ca poate fi invins de colegul lui:))
    Hai sa fim seriosi!
    Sau in alta cursa in care Ham. era pe 1, Button pe doi si i s-a comunicat din nou lui B.ca are aripa fata "sifonata".Aveau dreptate: ii lipsea 1-2cm din aripa; dar ma intreb, din cauza acelei aripe sa piarda B.cel putin 0.5sec pe tur?
    Hai sa fim seriosi!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru