McLaren: "Pregătim noi inovaţii pentru 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 18.11.2010
Martin Whitmarsh susţine că McLaren va introduce câteva inovaţii şi în sezonul 2011 al Formulei 1, care vor ajuta echipa să lupte pentru titlul mondial.

Sezonul 2010 a fost marcat de introducerea a cel puţin două inovaţii care au făcut diferenţa în termeni de performanţă, motiv pentru care acest lucru va fi important şi în dezvoltarea monoposturilor pentru 2011.

Chiar dacă schimbările de regulament nu sunt atât de radicale precum în ultimii ani, Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, consideră că viitorul MP4-26 va include câteva inovaţii importante de care rivalii nu vor beneficia la începutul anului.

"Avem câteva idei sub mânecă. Speram să avem o abordare uşor diferită, pentru că avem câte idei inventive. Este o combinaţie de lucruri. Trebuie să ai o maşină fundamental bună şi câteva soluţii creative, iar noi sperăm să avem două dintre acestea şi să fim puternici", a declarat britanicul.

Capacitatea inginerilor McLaren de a introduce inovaţii s-a făcut remarcată şi în acest an, când echipa a introdus un sistem de ventilaţie F-duct capabil să mărească viteza pe liniile drepte cu până la 10 km/h.

Acesta a pălit însă ulterior în fata avantajelor sistemului de evacuare implementat de Red Bull, prin care gazele de eşapament sunt evacuate prin deflectorul spate. Sistemul F-duct va fi interzis în sezonul următor, la fel ca şi dublu-deflectoarele introduse în premieră în 2009.

Pe de altă parte, Whitmarsh anticipează că Red Bull Racing va rămâne puternică şi anul viitor şi crede că Mercedes GP va reveni în lupta pentru titlu după un sezon 2010 dezamăgitor.

"Red Bull are resurse uriaşe. Au facilitaţi bune şi buget mare, 2 piloţi puternici şi sunt o forţă în acest moment. Sunt sigur că şi Ferrari vor reveni anul viitor, aşa cum plănuim şi noi, la fel ca şi Mercedes. Nu ar trebui să subestimăm Mercedes. Sunt sigur că sunt puţin dezamăgiţi de sezonul lor, dar cu toate acestea vor forţa pentru a reveni şi pentru a-şi face treaba anul viitor", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • ctlnmihai
    McLaren
    Baftă Mclaren..
    9 6
  • sa va vedem...
    ...eu oricum, deja abia astept sa inceapa sezonul viitor!
    FORZA McLAREN!!!
    9 6
  • Sa speram ca va fi un an la fel de bun ca 2010!!Sau ca 2009!!Mai ales pt Ham.
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru