McLaren promite inovaţii tehnice pentru noul monopost

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 13.01.2011
McLaren a sugerat că va introduce câteva inovaţii tehnologice pentru monopostul MP4-26 pentru sezonul 2011.

Inginerii echipei McLaren s-au remarcat anul trecut prin realizarea unui sistem de ventilaţie F-duct pentru monopostul MP4-25, considerat a fi una dintre cele mai importante inovaţii tehnice din 2010.

Schimbarea regulamentului tehnic pentru 2011 le oferă acestora noi oportunităţi în acest sens, iar şeful Martin Whitmarsh a admis că McLaren va produce noi componente inovatoare pentru monopostul MP4-26.

"Există noi regulamente pentru sezonul 2011, iar MP4-26 nu numai că va adera la acestea, ci va introduce componente cu un design proaspăt ca replică la oportunităţile oferite de aceste noi reguli. Aşa că, da, vor fi câteva elemente noi, dar aşa cum vă imaginaţi nu sunt pregătit să adaug detalii în acest moment", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

McLaren va lansa noul monopost în 4 februarie, astfel că noua armă de atac pentru 2011 nu va fi utilizată în prima sesiune de teste de la Valencia, care va avea loc în perioada 1-3 februarie.

Pentru McLaren, avantajul este ca rivalii nu vor avea posibilitatea să vadă noile inovaţii ale echipei decât după ce aceştia îşi vor lansa propriile monoposturi, însă dezavantajul este că nu va evalua maşina decât în trei sesiuni de teste.

Totuşi, Whitmarsh susţine că nu există întârzieri în dezvoltarea monopostului şi că această strategie este pur tactică.

"Monopostul MP4-26 respectă programul şi va fi lansat în 4 februarie, după care va parcurge procesele normale de testare. Cred că acest calendar este optim pentru a le oferi lui Jenson Button şi Lewis Hamilton cel mai bun pachet posibil pentru prima cursă din Bahrain", a mai precizat el.

Via | Formula1

Comentarii (8)

  • eram sigur ca pregatesc ceva...
    asa cum au introdus F-ductul asa vor scoate si acum ceva revolutionar. sa vedem potarnichile rosii cum fac "copy" & "paste" imediat. Brawn au venit cu ceva inovativ in 2009, Mclaren si Red Bull au adus ceva in 2010, Ferrari doar a copiat. A mai fac ceva. Fura ingineri de la echipele superioare lor. Vezi Pat Fry sau tipul de la Red Bull luat anul acesta. Ei nu creaza nimic, doar adapteaza ce scot altii.
    9 15
  • Mclaren_Mircea_1984
    Mircea, tu de cand urmaresti ce inoveaza Ferrari in F1?Din 2009?:).Iar chestia cu copy-paste...in locul tau m-as fi gandit mai bine inainte de a scrie:)..
    13 10
  • Welcome back
    Mirciulica!!! :) La Multi Ani!!!
    Legat de ceea ce a zis MW in acest interviu, asa cum am mai zis intr-un articol mai in spate, eu cred ca asta este principalul motiv pentru care McLaren si poate si RBR au amanat/amana lansarea MP4-26, respectiv RB7.... si anume de a-si conserva cat mai bine "secretele" in perspectiva cursei inaugurale de la Bahrain!!! Chiar sunt curios cu ce "arme" secrete se vor prezenta in acest sezon, tenorii F1(McLaren, Ferrari, RBR si Mercedes). Abia astept sa inceapa noul sezon!!

    BTW Mircea...Esti din Oradea?? Nu vi la Hungaroring anul asta? Eu sunt din TM si tare mult vreau sa ajung anul asta. Eventual lasa-mi un PM(??) sau adresa de mail unde sa te gasesc sa vbm....
    6 6
  • McLaren promite inovaţii tehnice pentru noul monopost
    Mult succes Mclaren-Mercedes!
    4 4
  • ayrton4ever
    earth to Mircea!!
    Mclaren_Mircea_1984:...Daaa cata dreptate ai...tocmai din acest motiv in 2007 cei de la Ferrari au fost amendati cu 100 mil de dolari pentru spionaj+punctele la constructori anulate....Sau stai....echipa amendata a fost cumva Mclaren?...Nuu pot sa cred:)):)).
    7 4
  • Mavric
    @ayrton4ever
    Nu le da cu adevarul peste fata ca se inegresc la fata mai rau ca hamilton!
    7 4
  • @KaNe
    La multi ani KaNe :) niculescu_dinamo_9 este id-ul meu de messenger. Nu pot sa merg vara aceasta pentru ca am de invatat pt examenul de definitivat. Dar baga id-ul meu sa mai vorbim pe messenger si putem merge cine stie in alt an. Dar nu neaparat de Hungaroring, sa vorbim asa orice de F1 :)
    3 0
  • Inovatia...
    Este bine cand o echipa din f1 inoveaza ... oricum dupa a treia cursa toti isi copiaza solutiile... adica cei care pot :).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru