McLaren: "Putem fi cea mai bună echipă după Mercedes"

de Daniel Popescu
Joi, 10.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier consideră că McLaren are capacitatea de a deveni cea mai bună echipă după Mercedes şi anunţă că defecţiunea tehnică înregistrată de Jenson Button în Bahrain nu se va repeta.

Este adevărat că diferenţa faţă de Mercedes este uriaşă acum, dar o diferenţă de o secundă poate fi surmontată.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
McLaren a fost primul lider al clasamentului constructorilor după dubla clasare pe podium din Australia, însă britanicii au regresat în Malaysia şi Bahrain şi ocupă în prezent locul trei după ce au fost depăşiţi inclusiv de Force India.

Eric Boullier, directorul de curse al echipei, susţine însă că McLaren are abilităţile necesare pentru a fi cea mai bună echipă după Mercedes şi afirmă că britanicii puteau termina pe podium dacă Jenson Button nu ar fi avut parte de o defecţiune tehnică la cutia de viteze.

"Este adevărat că diferenţa faţă de Mercedes este uriaşă acum, dar o diferenţă de o secundă poate fi surmontată. Cunosc multe zone în care putem îmbunătăţi. Dacă ne uităm la performanţele lui Button, aveam potenţialul de a termina în faţa celor de la Force India şi am putea fi cei mai buni după Mercedes.

Dezvoltăm agresiv pentru a ne asigura că îi putem ajunge din urmă. Nu ştiu dacă îi vom ajunge până la cursele din Europa, dar încercăm să micşorăm diferenţa cât mai repede posibil", a declarat francezul.

Esential 3 este locul ocupat de mcLaren in clasamentul constructorilor
În plus, Boullier este convins că defecţiunea tehnică care l-a privat pe Button de un potenţial podium în bahrain nu se va mai repeta, întrucât inginerii au eliminat deja problema la cutia de viteze.

"S-a întâmplat o singură dată. S-a remediat pe monoposturi şi nu mai există. La momentul respectiv am avut o dilemă şi un motiv de îngrijorare, pentru că am avut parte de două abandonuri (n.r - din aceeaşi cauză), dar problema a fost remediată între timp", a adăugat el.

Via BBC Sport, Autosport

Comentarii (10)

  • Dambla
    Numai vrajeli, astia fac precum cunoscutul Mirciulica, vb sa se bage si ei in seama, mclaren va cadea in clasamentul constructorilor cat mai repede posibil.
    11 7
  • si astia si ferrari se pastreaza pt ultimele 2 curse cand isi vor demonstra adevaratul potential, pana atunci optimism pt urmatoarea cursa.
    14 3
  • Declaratia celor de la McLaren . "We are trying to build an empire, but .... we fail every time ! " But we never quit ...... to fail !
    10 5
  • JugaruGabi
    Greu de crezut ca McLarenul va reusi sa rezolve problemele.
    Or sa fie monoposturi de pluton, ca si Ferrari, in acest an.

    Ma asteptam de anul trecut ca Merc-ul sa scoata anul asta performanta, dar nu atat de buna. Williams si Force India sunt adevarate surprize.
    12 1
  • Test Driver 01
    Dupa primele doua curse si cei de la Ferrari declarau ceva foarte similar: Cunosc multe zone în care putem îmbunătăţi. Dezvoltăm agresiv pentru a ne asigura că îi putem ajunge din urmă. Nu ştiu dacă îi vom ajunge până la cursele din Europa, dar încercăm să micşorăm diferenţa cât mai repede posibil", astia de la Ferrari si McLaren desi sunt echipe cu traditie, stiu bine doar la declaratiile fascinante, cu si despre "stim multe zone in care putem imbunatatii, dezvoltam agresit", desi pana la finalul sezonului... vor ramane doar declaratii... fanteziste.
    10 2
  • Test Driver 01
    Cel putin cei de la Ferrari au dezvoltat atat de gresit monopostul, inca nu mai merge deloc, iar cei de la McLaren au rezolvat problema cutiei de viteza doar dupa ce ambele masini au... abandonat. Dar sunt singur ca nu se va mai repeta pentru ca... de ce oare nu se va mai repeta?
    5 1
  • @Daniel

    Nu au fost probleme la cutia de viteze, ci doar strict la ambreiaj. Ar fi schimbat cutia de viteze dupa calificari daca era de cutie pentru ca Magnussen avea probleme inca de sambata.
    Vor avea aceleasi cutii de viteza si in China, cutia nu a fost afectata.
    6 6
  • Test Driver 01
    In loc de "gresit" am vrut sa spun "agresiv" :P
    3 2
  • FERRARI
    Mircea la cite secunde suntem de voi?:)))))))))))))))))
    4 4
  • Forza Ferrari
    tot asa si Ferrari e deja cea mai buna echipa dupa: Mercedes, Force India, RBR, Williams, McLaren, Toro Rosso si Sauber
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru