McLaren recunoaşte defecţiunea la sistemul ECU al monopostului lui Webber

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a recunoscut oficial că software-ul sistemului ECU de pe monopostul lui Mark Webber a avut o defecţiune în Marele Premiu al Australiei.

A existat o problemă în legătură cu software-ul din cauza căreia sistemul de date din garaj pentru monopostul Red Bull al lui Mark Webber a trebuit repornit în turul de formare.

McLaren Electronic Systems
Comunicat de presa
Mark Webber a avut parte de un nou rezultat modest în cursa de la Melbourne, în ciuda faptului că a plecat de pe a doua poziţie a grilei de start.

Alături de oficialii Red Bull, australianul a acuzat o defecţiune la sistemul ECU (Electronic Unit Control) din cauza căruia telemetria de la monopost la boxe nu a mai funcţionat, iar sistemul KERS a fost dezactivat automat.

Iniţial, McLaren a afirmat că unitatea ECU nu a avut nicio defecţiune, însă o analiză amănunţită a dezvăluit o problemă de natură software, pentru care producătorul şi-a cerut scuze.

"Sistemele ECU în sine au rulat fără incidente la Melbourne, dar a existat o problemă în legătură cu software-ul din cauza căreia sistemul de date din garaj pentru monopostul Red Bull al lui Mark Webber a trebuit repornit în turul de formare.

Acest lucru a întrerupt pregătirile pentru startul cursei, pentru care Webber şi echipa au primit scuzele noastre. Lucrăm împreună cu ei pentru a preveni orice repetare a problemei", a precizat McLaren Electronic System (MES), furnizorul sistemlor ECU, într-un comunicat de presă.

MES furnizează un nou tip de sistem ECU începând din acest sezon, care va fi comptabil şi cu noile motoare V6 de 1.6 litri care vor fi folosite în Formula 1 începând de anul viitor.

Via McLaren Electronic Systems

Comentarii (3)

  • gogoasa
    ...sunt mavrikkt :)))))))))
    16 5
  • ar trebui sa faca mai des asta..... si la vitel
    3 4
  • Degetel
    Ceva normal, cum Webber perfomeaza mai bine cum are probleme cu masina...mica printesa-degetica trebuie protejata
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru