McLaren: "Red Bull, Ferrari şi Mercedes sunt invidioase pe Hamilton şi Button"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.01.2011
Martin Whitmarsh crede că toate echipele sunt invidioase pe "cea mai bună linie de piloţi din Formula 1", formată în opinia sa din Lewis Hamilton şi Jenson Button.

Sosirea lui Jenson Button la McLaren în sezonul 2010 a ridicat la vremea respectivă numeroase semne de întrebare privind relaţia pe care proaspătul campion mondial din acel moment o va avea cu Lewis Hamilton.

Pe parcursul sezonului, cei doi au avut însă o relaţie bună, în special comparativ cu evenimentele care s-au petrecut la Red Bull Racing şi Ferrari. Acesta este unul dintre motivele pentru care Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, consideră că Hamilton şi Button formează cea mai bună linie de piloţi din Formula 1.

"Fără nicio îndoială, în opinia mea, ei sunt cea mai bună linie de piloţi din sport în acest moment. De fapt, cred că ei sunt invidia oricărei echipe, inclusiv Red Bull, Ferrari şi Mercedes-Benz. Sunt prietenoşi şi cooperează unul cu celălalt, iar asta reprezintă o performantă autentică pentru noi. Ambii piloţi au performat foarte bine prin combinarea agresivităţii controlate cu acceptarea tacticilor de ultim moment. Nu numai că au fost foarte rapizi, dar au demonstrat că formează şi o echipă bună", a declarat britanicul citat de publicaţia GPUpdate.

Referindu-se la polemicile privind ordinele de echipă de la Red Bull şi Ferrari, Whitmarsh insistă că McLaren nu apelează la astfel de metode, întrucât nu ar putea să angajeze cei mai buni piloţi dacă ar face acest lucru.

"Este foarte puţin probabil să obţii serviciile a doi piloţi de top dacă unul sau amândoi se tem că ar putea fi nevoiţi să respecte ordine de echipă.

Cu siguranţă nu am fi angajat doi dintre aceşti piloţi de top dacă ei nu ar fi fost siguri că primesc tratament egal", a mai precizat el.

Via | GPUpdate

Comentarii (17)

  • aşa este. Probabil cu Raikkonen in loc de Button ar fi fost si mai si. Cel mai bun pilot de la Ferrari a fost rezerva la Renault cand Button era titular si acesta era mai bun decat Trulli care a fost mai bun decat Alonso.
    8 23
  • Mclaren, de invidiat.Asa sa fie?
    Din afara lucrurile se vad altfel. Cei doi n-au ajuns sa se bata la final pentru titlu asa ca lucrurile s-au limpezit intre ei. Cand termini pe 4 si 5 nu prea ai de ce sa te certi cu team-mate-ul.Dincolo de asta performanta celor doi n-a fost una fabuloasa cu toate ca monopostul a fost bun, fiabil iar avantajul F-duct putea fi speculata mai bine de "linia cea mai buna de piloti" cel putin in prima jumatate a sezonului 2010. Afirmatia cu "invidia" e usor hilara.
    Martin Brundle are o alta perspectiva.
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/88951.
    28 11
  • Mclaren
    Da, si ce este cu asta ?.
    14 3
  • Chiloti care chiloteaza
    "Ambii piloţi au performat foarte bine prin combinarea agresivităţii controlate cu acceptarea tacticilor de ultim moment."....hahahahahahha:)))))--cinee, Hammy???Agresivitatea controlata cica:)))hahaha...iar ametitul ala de Button a dormit pe el in majoritatea curselor:)))
    28 15
  • ctinmihai
    Asta-i gluma zilei..
    14 9
  • Discutii inutile. Cea mai buna linie de piloti este cea care ia campionatul. Momentan este Vettel - Webber.
    28 6
  • meclaren
    In 2009 meclaren nu l-au vrut pe Raikkonen cica nu valora atat cat cerea....l-au preferat pe Button ca sa faca linie tare cu momaia aia colorata..io n-am vazut pe nimeni de la Red Bull, Ferrari sau Mercedes care sa moara de invidie dupa pilotii meclaren...
    23 11
  • Raikkonen nu a mai vrut F1, nici acum nu vrea. A luat tot ce a vrut din F1. Doar managerul lui mai tulbura apele din cand in cand.

    Daca nu au murit pana acum de invidie, in 2011 cu siguranta se va intampla asta
    6 17
  • Sigur vor muri de invidie cand vor vedea comedia de Hamy cum iese in decor cu Button dupa el..Daca despre Raikkon spunea ca n-are coa-ie sunt curios sa vad ce-o sa spuna de Button...sau o sa dea fuguta la tata Rony sa se planga..
    15 9
  • ctnmihai
    ....................................................................................................
    4 8
  • jerryS
    salut
    ce comentarii de cascadorii rassului faceti!daca taceati filozifi ramaneati!voi nu suportati adevarul,decat daca va convine,daca nu atunci toata lumea e proasta!abia astept inceputul de campionat sa o luati in freza,ferraristi patetici!!!!!!!!
    7 16
  • @jerryS
    gasuta meccheaters
    miki mouse ai venit si tu?
    10 11
  • @ctlnmihai
    chiar ca te prapadesti de ras...de prostia unora :)
    4 9
  • Anonimi
    Pe astia mai vechi, obisnuiti cu "sistemul" de pe acilea, chiar nu ne mai mira nimic in ceea ce priveste calitatea comentariilor de kinderi ai unor anonimi care aterizeaza si ei din an in Pasti, pe meleagurile acestui site.

    Am/au tot zis-o multi useri care frecventeaza acest site in mod regulat si inregistrat, sa se schimbe ceva in sensul plasarii comentariilor...dar se pare ca nu ne-am facut deloc auziti ori adminii s-au facut ca nu aud si prefera acest stil de maidan/cancan/click or whatever, intrucat cica "stilul asta prinde cel mai bine in RO"

    Ca sa fiu ontopic: Nu stiu daca intr-adevar este cea mai buna linie de piloti, dar cert este ca, indeed, este una din cele mai bune linii de piloti din F1. O seara faina!!!
    12 7
  • mobius
    de acord cu...
    ...unu, cea mai buna linie de piloti este aceea care castiga campionatul, doi, cei doi piloti despre care se vorbeste, nu prea au avut nimic de impartit in sezonul trecut, deoarece unul, Button, nu prea mai aspira la nimic (il consider totusi un pilot bun prin constanta si acuratetea sa), iar celalalt aspira, dar nu prea stie ce sa faca cu tot ce i se pune la dispozitie. Nu stiu de ce apare in aceasta discutie Raikonen, care s-a remarcat prin agresivitate (in sensul bun) si viteza, dar care nu are in momentul de fata nici o legatura cu F1.
    6 4
  • @mobius
    Button si Hamilton imi par a fi complementari. Daca in sensul asta se face afirmatia atunci da, pot spune ca sunt cea mai buna linie. Doar ca, in F1 complementaritatea nu reprezinta neaparat un avantaj. Pentru echipa ar fi mult mai usor cu doi piloti cu stiluri de pilotaj apropiate. Pe de alta parte sunt situatii si circuite unde diferenta dintre piloti este extrem de pozitiva si se poate exploata.Vezi cazul lui Button care a punctat atunci cand Hamilton n-a reusit, si viceversa.
    6 1
  • octav71
    Ron dixit: "Martin, vezi ca Red Bull sunt mai rapizi decat tine! Confirma ca ai inteles mesajul"
    Martin: "Am inteles, nu conteaza! Avem cea mai buna linie de piloti din sport"
    7 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru