McLaren refuză cererea lui Hamilton de a testa la Mugello

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.04.2012
McLaren a confirmat vineri că Lewis Hamilton nu va participa la testele de la Mugello, chiar dacă britanicul şi-a exprimat dorinţa de a ajuta echipa să rezolve problemele înregistrate în Bahrain.

McLaren a anunţat săptămâna trecută că va participa la sesiunea de teste de la Mugello cu cei doi piloţi de rezervă, Gary Paffett şi Oliver Turvey.

Totuşi, după rezultatele dezamăgitoare înregistrate în Bahrain, Lewis Hamilton şi-a exprimat dorinţa de a testa pe circuitul de casă al Scuderiei Ferrari pentru a identifica motivele pentru care monopostul McLaren nu a fost competitiv în Orientul Mijlociu.

Decizia celor de la McLaren a rămas însă nemodificată în ciuda solicitării lui Hamilton, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia GPUpdate. Sursa citată a anunţat inclusiv programul echipei pentru testele programate în perioada 1-3 mai, Turvey urmând să testeze marţi dimineaţă şi joi, iar Paffett marţi după-amiază şi miercuri.

Un posibil motiv pentru care McLaren a refuzat solicitarea lui Hamilton a fost oferit de coechipierul acestuia, Jenson Button, care susţine că britanicii nu vor testa la Mugello niciun update semnificativ pentru monopostul MP4-27.

"Motivul pentru care nu suntem acolo (n.r - Button şi Hamilton) este că nu am mai fost niciodată la Mugello.

Nu cred că ne-ar aduce un beneficiu, pentru că nu există update-uri majore de încercat. Pentru piloţii de teste este bine că pot parcurge kilometri şi pot încerca câteva lucruri extreme, dar pentru noi nu este necesar să fim acolo", a explicat britanicul pentru SkySports.

Testele de la Mugello vor avea loc în perioada 1-3 mai, în intervalele orare 10:00-14:00 şi 15:00 - 19:00, conform fusului orar al României.

Via | GPUpdate | SkySports

Comentarii (2)

  • McLaren & Hamilton
    Eu vad lucrurile in felul urmator:
    1)-Hamilton a vrut sa faca el testele pentru a descoperi defectele si a face o masina potrivita lui;
    2)-McLaren i-a refuzat propunerea de a testa la Mugello ca si cum i-ar fi zis "lasa ca noi facem masina pentru amandoi, nu numai pentru tine".
    13 6
  • 2) şi care e problema, ferrari nu merge doar pe mana unui singur pilot? nu-i mai uşor să faci maşina pentru unul decat să cauţi conpromisuri pentru amândoi compromisuri care de fapt te trag înapoi?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru