McLaren renunţă la Magnussen. Vandoorne, campionul din GP2, ar putea concura în Japonia

de Daniel Popescu
Vineri, 16.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren va renunţa la serviciile lui Kevin Magnussen la sfârşitul acestui sezon, în timp ce campionul GP2 Stoffel Vandoorne va deveni pilotul de rezervă al echipei şi ar putea concura în competiţia Super Formula din Japonia.

McLaren va miza şi anul viitor pe o linie de piloţi alcătuită din Fernando Alonso şi Jenson Button, astfel că este nevoită să adapteze situaţiile celor doi piloţi pe care i-a sprijinit în ultimii ani, Kevin Magnussen şi Stoffel Vandoorne.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, echipa britanică va renunţa la serviciile lui Magnussen, care a fost pilot titular în 2014 şi pilot de rezervă în acest sezon.

Pilotul danez va încerca să revină pe grila de start la Lotus, care are un loc disponibil pentru care mai luptă Jean-Eric Vergne şi Jolyon Palmer, sau chiar şi la Manor, care îi mai are ca pretendenţi pe Pascal Wehrlein, pilotul de rezervă al Mercedes, dar şi pe cei doi piloţi actuali, Will Stevens şi Alexander Rossi.

Urmareste Automarket
Între timp, Vandoorne va prelua rolul de pilot de rezervă, însă McLaren încearcă să-l plaseze la una dintre echipele care nu şi-a definitivat încă linia de piloţi pentru anul viitor.
Pilotul olandez a devenit campion în GP2 şi a admis că visul său este să concureze în Formula 1.

"Sper să fie Formula 1. Lucrez la asta de ceva timp, iar acum este ceva de lux că am deja titlul în GP2 cu două runde înainte de final. Următoarea este luna viitoare, aşa că mă pot pregăti pentru anul viitor. Din păcate, nimic nu este decis în acest moment, dar sunt optimist şi simt că există şanse. Urmaroarele săptămâni vor fi cruciale", a declarat el.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de Motorsport, McLaren intenţionează să-l plaseze pe Vandoorne în Super Formula în cazul unui eşec în obţinerea unui loc în Formula 1. Competiţia Super Formula se desfăşoară în Japonia şi ar reprezenta un aspect pozitiv şi pentru partenerii de la Honda.

Via Autosport, Motorsport

Comentarii (3)

  • Nu arata rau ca si talent din cat l-am vazut anul trecut, ar fi pacat sa nu prinda loc nicaieri si sa intre pe lista talentelor irosite.
    8 2
  • Si uite asa se termina dominatia Mercedes..
    3 10
  • @Titi: Ce treaba are dominatia Mercedes cu... articolul de mai sus?
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru