McLaren restructurează departamentul tehnic

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.01.2011
Paddy Lowe a preluat funcţia de director tehnic al echipei McLaren, în timp ce Tim Goss a devenit noul director al departamentului de inginerie.

McLaren a anunţat joi restructurarea departamentului tehnic, ca reacţie la plecarea lui Pat Fry la Ferrari la jumătatea anului trecut. Practic, echipa britanică a redefinit funcţiile a doi dintre cei mai importanţi ingineri ai săi, fără a angaja sau concedia vreunul dintre actualii angajaţi.

Astfel, Tim Goss a fost promovat ca director al departamentului de inginerie al echipei, după ce până în prezent s-a ocupat de dezvoltarea alternativă a monoposturilor alături de Fry.

"Obişnuiam să fiu responsabil de direcţia monoposturilor noastre împreună cu Pat Fry. Acum am preluat ambele roluri, dar este evident că au fost anumite redistribuiri de responsabilităţi în cadrul echipei, pentru că nu pot face munca a doi oameni. Ca director al departamentului de inginerie, rolul meu va fi să coordonez o mică echipă de ingineri de proiect care este responsabilă pentru specificaţiile, designul şi dezvoltările monoposturilor noastre", a explicat Goss particularităţile noii sale funcţii.

Între timp, Paddy Lowe a devenit noul director tehnic al echipei, acesta urmând să colaboreze îndeaproape cu Neil Oatley, directorul de design şi de dezvoltare, dar şi cu Goss.

"Este grozav pentru mine şi pentru Oatley ca Goss să ni se alăture într-un nou rol pe partea tehnică.

Nu numai că vom fi capabili să eficientizăm munca, dar eu şi Goss vom asista la curse alternativ. Este foarte important să avem şefi ai departamentului tehnic al circuit, pentru că acolo câştigăm puncte, dar în acelaşi timp dacă petreci tot timpul departe riscăm să pierdem din vedere munca grea de la fabrică", a precizat el.

Via | McLaren

Comentarii (2)

  • Pedro De la Rosa va reveni la McLaren ca pilot de teste
    http://www.as.com/motor/articulo/rosa-vuelve-mclaren-probador/20110127dasdaimot_1/Tes
    14 0
  • @Alex
    Jonathan Noble, F1 Group editor la Autosport, a infirmat zvonurile pe Twitter. Cel putin deocamdata, de la Rosa ramane pilotul de teste al celor de la Pirelli.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru