McLaren se pregăteşte să copieze noul sistem F-duct de la Mercedes

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 18.03.2012
McLaren analizează deja modul în care poate copia noul sistem F-duct pentru aripa spate introdus de Mercedes în acest sezon.

În timp ce rivalii de la Red Bull Racing şi Lotus consideră că noul sistem F-duct pentru aripa spate utilizat de Mercedes este ilegal şi cer clarificări suplimentare din partea FIA, cei de la McLaren au decis să iniţieze deja procesul de realizare a unei tehnologii similare.

Potrivit declaraţiilor lui Martin Whitmarsh, şeful McLaren, inginerii echipei britanice studiază sistemul şi consideră că realizarea unei copii nu va reprezenta o dificultate majoră.

"În ceea ce priveşte controversa cu activarea DRS (n.r - care activează noul sistem F-duct), analizăm o parte dintre aceste idei. Cred că sunt câteva lucruri interesante şi îmi imaginez că le vom vedea pe monoposturi pe parcursul sezonului. Cred că înţelegem destul de bine sistemul, inginerii noştri sunt destul de buni la astfel de lucruri. Trebuie însă să ne asigurăm că nu compromitem performanţa aerodinamică a acestor componente. Dar cred că nu este chiar atât de provocator să introduci astfel de zone libere dacă găseşti o soluţie care să-ţi ofere o tehnologie mai bună", a precizat britanicul.

Declaraţiile sale vin la numai câteva ore după ce Whitmarsh şi-a exprimat punctul de vedere că sistemul F-duct al celor de la Mercedes este legal, întrucât se activează doar prin activarea prealabilă a sistemului DRS, care este în esenţă un sistem mecanic.

Între timp, Red Bull şi Lotus consideră că pilotul este implicat direct în noul sistem F-duct (lucru interzis de regulament), întrucât sistemul DRS trebuie activat prin acţiunea directă a pilotului.

Lotus a avertizat că ar putea depune o plângere oficială împotriva echipei Mercedes, caz în care echipa germană riscă excluderea din Marele Premiu al Australiei dacă comisarii de cursă consideră că sistemul este ilegal.

Via | ESPNF1

Comentarii (3)

  • ferrari
    ferrarii is varza
    4 5
  • Simona
    gigi
    draga gigi, daca Ferrari "is" varza da-mi voie sa iti spun ca tu esti doar o conopida stricata, analfabeta (ferrarii) si un taran amarat (is= sunt, se spune la oras) nici nu se putea altfel cu numele pe care il ai !
    ma intreb daca ti-ai scris singur comentariul sau l-ai rugat pe preotul din sat sa ti-l scrie?!
    conopido :))
    6 7
  • asa da...
    gigi vs. simona...adica leguma vs. bucatar :)))). Cum sa fie varza Ferrari ?!!!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru