McLaren se teme de Ferrari la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 25.06.2010
Jenson Button şi Lewis Hamilton au admis că sunt îngrijoraţi că Ferrari va înregistra progrese semnificative la Valencia datorită noului sistem de evacuare.

McLaren a dominat ultimele două curse din acest sezon după ce Lewis Hamilton a trecut primul linia de sosire la Istanbul şi Montreal.

Prin prisma acestor rezultate, echipa britanică este considerată una dintre principalele favorite la victorie în Marele premiu al Europei, însă Ferrari, Renault şi Mercedes vor introduce un nou sistem de evacuare, upgrade pe care McLaren îl va aduce abia la Silverstone. Din acest motiv, Jenson Button este îngrijorat că în special Ferrari va avea un spor de performanţă semnificativ.

"Încă trei echipe au acest sistem de evacuare şi, dacă acesta oferă sporul de viteză la care ne gândim, s-ar putea ca ele să fie foarte competitive. Va fi o cursă dificilă pentru noi, pentru că nu avem acest update şi îl vom introduce la Silverstone. Vom rămâne competitivi, dar la fel vor fi multe alte monoposturi. Totuşi, acest sistem de evacuare nu va funcţiona chiar de la început şi ei încă se mai joacă în jurul sistemul de ventilaţie F-duct", a declarat britanicul.

Coechipierul său Lewis Hamilton a negat că a devenit principalul favorit la titlul mondial şi a evidenţiat la rândul său faptul că Ferrari va fi foarte competitivă pe străzile portului spaniol.

"Niciodată nu m-am gândit cine este favorit la titlu într-un sezon.

Cred că Red Bull este în luptă şi în acest weekend vom vedea progrese din partea Ferrari. Aşa că după aceste două victorii pornim ca favoriţi, dar suntem abia la jumătatea sezonului şi vor fi multe schimbări pe parcursul următoarelor 11 curse. Întotdeauna am spus că principalii noştri rivali sunt Red Bull, Ferrari şi Mercedes. cred că în acest weekend Ferrari va fi foarte competitivă", a explicat Hamilton.

Via | BBC Sport

Comentarii (3)

  • asta e...
    Daca sunt mai buni decat Mclaren sa castige ei, Ferrari, dar totusi tind sa cred ca Jenson si Lewis sunt un pic prea precauti. Chiar daca Ferrari introduc un update consistent, cu siguranta Mclaren si-au rafinat la potential maxim componentele indroduse de Mclaren la Istanbul si Montreal. Va fi foarte strans cu cele 3 echipe: Mclaren, Ferrari, Red Bull. Ordinea o vom sti abia sambata.
    7 4
  • McLaren
    Mclaren nu se teme de Ferrari si nici invers. E vorba de respect reciproc si fair play.
    10 0
  • @dmd
    foarte bine ai precizat :) la acest nivel avand in spate atatea decenii de rivalitate si performanta la cel mai inalt nivel nu mai poate fi vorba de teama :)
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru