McLaren: "Sezonul slab nu are legătură cu plecarea lui Hamilton"

de Daniel Popescu
Joi, 13.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren nu crede că plecarea lui Lewis Hamilton la Mercedes a influenţat parcursul modest din acest debut de sezon.

Esential 37 de puncte a obtinut McLaren in primele sapte curse ale sezonului
134 de puncte a acumulat Mercedes in acelasi interval de timp
McLaren ocupă un modest loc şase în clasamentul constructorilor după primele şapte etape ale sezonului, iar echipa a înregistrat o nouă contra-performanţă în Canada, acolo unde nu a obţinut nici măcar un punct.

Regresul semnificativ coincide cu plecarea lui Lewis Hamilton la Mercedes, iar înlocuitorul său, Sergio Perez, a acumulat doar 12 puncte, spre deosebire de cele 25 adunate de Jenson Button.

Cu toate acestea, şeful Martin Whitmarsh nu crede că există o legătură între prestaţiile echipei şi plecarea britanicului. "Nu cred. Lewis este un pilot bun şi un bun de preţ pe care nu-l mai avem, dar cred că ambii piloţi ai noştri fac o treabă bună", a declarat el pentru publicaţia britanică The Sun.

Lewis este un pilot bun şi un bun de preţ pe care nu-l mai avem, dar cred că ambii piloţi ai noştri fac o treabă bună.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
Decizia lui Hamilton de a pleca la Mercedes a fost criticată de o parte a presei la sfârşitul anului trecut, întrucât McLaren era o echipă care luptă pentru victorii, în timp ce Mercedes traversa o perioadă modestă.

Situaţia s-a schimbat însă în acest sezon, iar Hamilton are parte de un monopost mai competitiv decât ar fi avut la McLaren.

Singura problemă a britanicului este că în ultimele curse coechipierul său Nico Rosberg a înregistrat rezultate mai bune, inclusiv o victorie la Monaco.

Echipa îl sprijină însă în continuare şi este convinsă că britanicul va reveni la forma obişnuită. "Nu am sentimentul că nu avem încredere în el. Cred că vom vedea curse grozave din partea lui Lewis. Nu am niciun dubiu în această privinţă", a precizat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Via Motorsport

Comentarii (9)

  • eu_ferrai
    @daniel.popescu

    1. "Lewis este un pilot bun şi un bun de preţ pe care nu-l mai avem, dar cred că ambii piloţi ai noştri fac o treabă bună.

    Lewis Hamilton
    Pilot Mercedes"

    nu cumva Whitmarsh a declarat cele de mai sus???

    2. Hamilton e pe locul 4 la piloti, Rosberg pe 6 ... cu ce-l face acest lucru mai performant pe Rosberg? o victorie la Monaco, 3 pole-uri?
    nu cred

    ca sa-l citez pe Kimi:

    "campionatul este castigat de pilotul care strange cele mai multe puncte"

    Ham are puncte mai multe, deci performeaza mai bine ... end of story
    17 3
  • Cand iti pleaca inginerii de top incepi sa ai o problema, oricat de buna ar fi pepiniera Mclaren. Nu Hamilton este motivul. Cu un monopost bun Button cu Perez ar fi intr-o alta situatie.
    14 8
  • eu_ferrai: 1. Scrie si in text ca declaratia ii apartine lui Whitmarsh, care este tot britanic.

    2. Asa cum am precizat si in text, m-am referit la faptul ca, IN ULTIMELE CURSE, Rosberg a fost mai productiv. Concret, in ultimele trei curse Rosberg a castigat 43 de puncte, iar Hamilton 27.
    6 5
  • iceman
    în partea stângă este problema, sub Esențial
    "Lewis este un pilot bun și un bun de preț pe care nu-l mai avem, dar cred că ambii piloți ai noștri fac o treabă bună.
    Lewis Hamilton
    Pilot Mercedes"
    3 0
  • eu_ferrari
    @daniel.popescu

    nu in text e problema, asa cum a precizat si un alt user, in partea stanga la "key facts"

    da ... in ultimele curse Rosberg a fost mai productiv, dar e mai inconsistent ... vezi cursa din Canada,
    eu nu cred k Rosberg in vreun fel este peste Hamilton ca si coechipier, la sfarsitul sezonului banuiesc ca Hamilton va fi tot in fata lui Rosberg, dc nu va fi, nu-si merita banii
    4 0
  • Rosberg fan
    Corect. Asa cum sezonul relativ bun al Mercedes n-are legatura cu Ramilton! In mod corect Rosberg trebuia sa fie in fata lui in clasament daca Brown nu si-ar fi bagat coada!
    6 17
  • hamilton isi va reveni! eu il consider cel mai bun dar cred ca nu se concentreaza... mintea lui e imprastiata la multe... spre deosebire de el vettel are o mentalitate mai sanatoasa: nu vine cu gagici la curse, accepta un salariu mai mic daca are o masina competitiva etc.
    nu trebuie sa judecam un pilot prin prisma unor rezultate conjucturale. au fost perioade in care berger eram mai rapid decat senna inclusiv in calificari, massa a fost in calificari in fata lui alonso in primele curse, massa a avut perioade in care l-a dominat pe raikkonen la ferrari, webber l-a dominat uneori in calificari si curse pe vettel, button a facut mai multe curse bune decat hamilton acum doi ani si a terminat in fata lui campionatul etc. important este ca pe termen lung totusi pilotii care impresioneaza sunt vettel, hamilton, alonsi si raikkonen! (desi cred ca daca la redd bull ar fi fost rosberg in ultimii ani in locul lui vettel, poate nu castiga trei campionate dar doua probabil ca da)
    13 1
  • Rosberg fan
    de fapt eu sunt un fan alonso dar frustarea ce m-apasa ma face sa aberez
    1 1
  • altfanferrari
    da lasa-i domle sa spuna ca rosberg e mai bun ca ham. Ca daca e, atunci prin tranzitivitate e mai bun si decat alonso. Deci alonso ar fi cel mult al treilea pilot. Cel mult
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru