McLaren şi Ferrari, motivaţi de învingerea lui Vettel la Suzuka

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.10.2011
Jenson Button şi Fernando Alonso sunt încântaţi că McLaren şi Ferrari au reuşit să învingă Red Bull Racing în Japonia şi aşteaptă un final de sezon echilibrat.

Finalul Marelui Premiu al Japoniei a adus o situaţie inedită pentru acest sezon, întrucât a fost pentru prima oară când Red Bull nu a fost implicată în lupta pentru victorie.

În schimb, cei care au sperat să urce pe prima treaptă a podiumului au fost Jenson Button şi Fernando Alonso, ceea ce în opinia pilotului McLaren prefaţează un final de sezon foarte echilibrat.

"Victoria oferă echipei foarte multă motivaţie. Este bine să vedem trei monoposturi diferite într-un interval de numai trei secunde, asta arată cât de competitiva este Formula 1 în acest moment. Trebuie să mulţumesc echipei pentru îmbunatăţirile pe care le-am avut în ultimele curse, iar astăzi a fost impecabil", a declarat britanicul.

La rândul său, Alonso a evidenţiat capacitatea monopostului Ferrari de a lupta de la egal la egal cu McLaren şi Red Bull Racing, după rezultatele modeste înregistrate în ultima perioadă.

"Am fost într-o formă foarte bună pentru a lupta cu McLaren şi Red Bull.

Este un podium fantastic, este bine penru echipă după cursele dificile în care nu am fost atât de competitivi. Acest podium înseamnă foarte mult pentru echipă şi reprezintă o bună motivaţie", a precizat spaniolul.

Rezultatele din Japonia au venit pe fondul îmbunătăţirilor aduse de toate cele trei echipe din punct de vedere tehnic.

Via | FIA

Comentarii (5)

  • 2012
    cred ca la anul cei de la red bull va avea rivali foarte puternici in compania celor de la mclaren, ferrari si mercedes. poate la anul vom avea un alt campion si un schumacher pe una din treptele podiumului de premiere.
    3 3
  • Andrei
    @2012
    Poate anul viitor vor avea rivali in persoana celor de la Ferrari, McLaren si Mercedes... Nu cred totusi, dar vedem dupa prima cursa. Nu-l vad pe Schumacher pe podium daca lucrurile decurg normal, sunt 6 piloti buni care fac diferenta, iar anul viitor sigur masinile celor de la Ferrari si McLaren nu vor mai repeta greselile de anul aceasta in materie de design.
    2 1
  • Fie ca vor avea masini mai bune sau nu,trebuie sa fie atenti,asa cum zicea si Andrei,sa nu mai repete greselile din acest an.
    Cel mai important,daca vor avea masini mai bune ca anul acesta si cu schimbarile de regulament..Vettel trebuie sa invete de la ceilalti,caci s-a vazut in cursa aceasta..nu masina de la Ferrari l-a tinut in spate tururi bune,ci Alonso..si ce sa mai zic de Ham sau Button..conteaza si experienta,controlul aici..
    2 1
  • 2012
    Tot cei de la RBR vor avea castig de cauza pentru ca nimeni in afara de ei nu detin o a 2 echipa de formula 1 cu ajutorul careia fac teste pe tot parcursul campionatului
    2 1
  • Daniel
    Anul viitor...
    Sorin 666 are intrucatva dreptate. Dar s anu omitem ca s-a dat liber la o serie suplimentara de teste. Asa ca lucrurile se mai aseaza.
    Apoi, sa nu omitem nici echipa care s-a intarit la Mercedes, practic casa Ferrari s-a mutat la Mercedes. Deci, cu un Schumacher care si-a intrat in mana (anul trecut pe vremea asta avea jumatate din punctele lui Rosberg, acum il separa doar 3 puncte iar pana la final il impacheteaza pe copil), cu echipa de la Ferrari, cu determinarea celor de la Mercedes si cu ceva teste in plus, nu vad de ce nu s-ar putea muta titlul chiar la Mercedes? Ar fi al 3-lea an deja. Poate titlul nu il vor lua insa podiumuri sigur vor fi.
    Nu inseamna ca cine termina in top un sezon il incepe pe cel nou de unde a ramas - vezi Brawn/Mercedes.
    Ferrari promite Revolutie in materie de concept pentru anul urmator, McLaren e motivata iar Red Bull il are pe Newey sau cum il cheama:)
    Mercedes vrea si poate...asa ca eu prevad un sezon deschis la orice. Vedem in primavara in teste si mai apoi prima cursa.
    Ca piloti ce ar putea castiga ii vad pe Vetel, Alonso, Button si Schumacher. Ii exclud pe Weber, Massa sau Hamilton macar dintr=un punct comun - clacheaza cu totii in caz de presiune.De Rosberg nu discut pentru ca nu il vad in stare. E bun insa e la nivelul Weber.Categoria B.Hamilton are talent cu carul, e rapid dar nu are creier. Dar vedem...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru