McLaren si Trulli, amendati pentru incidentele de la Interlagos

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.10.2009
McLaren si Jarno Trulli au fost amendati pentru doua incidente separate petrecute in primele tururi ale Marelui Premiu al Braziliei, iar Heikki Kovalainen a fost penalizat cu 25 de secunde.

Startul Marelui Premiu al Braziliei a fost marcat de doua incidente majore, cel mai grav din punct de vedere al securitatii pilotilor avandu-l in centru pe Heikki Kovalainen. Intrat la boxe in urma unor probleme tehnice, finlandezul a plecat cu furtunul de realimentare atasat, iar benzina l-a stropit pe Kimi Raikkonen, care era pozitionat chiar in spatele sau.

Incidentul a provocat un incendiu in paddock, Raikkonen trecand cand cateva clipe de cosmar. "La pit stop, cativa stropi de benzina mi-au intrat in ochi, iar apoi am fost acoperit de flacari si orbit. Urma sa ma opresc, dar din fericire flacarile s-au disipat rapid. Chiar si acum simt ca ochii imi iau foc, dar sunt bine", a declarat Raikkonen la finalul cursei.

Incidentul nu a fost trecut cu vederea de comisarii de cursa, care au considerat ca mecanicii l-au eliberat prea devreme pe pilot de la boxe. Drept consecinta, Kovalainen a fost penalizat cu 25 de secunde si a coborat de pe locul 9 pe locul 12 al cursei, in timp ce McLaren a primit o amenda de 50.000 de dolari.

In celalalt caz, comisarii de cursa au considerat ca incidentul dintre Jarno Trulli si Adrian Sutil a fost unul obisnuit, motiv pentru care nu au luat nicio masura in aceasta privinta.

Totusi, Trulli a fost amendat cu 10.000 de dolari intrucat a avut o atitudine nesportiva la adresa colegului sai, argumentandu-si cu agresivitate punctul de vedere.

Via | FIA | Ferrari

Comentarii (16)

  • "Sarpele" lui Kova...
    Abia astept sa apara mai multe imagini cu "sarpele" lui Kova..., asa cum a avut si Felipe anul trecut..., in plus probabil au fost fotografiati si mecanicii de la McLaren plimband "sarpele" pe umeri cu distinctie...
    0 0
  • Pt ADMIN
    "Maestre", astazi se fac 3 luni cred de cand vad la "Clasament echipe" pe Mallya cu doua echipe... El si Mateshitz,cei mai bazati din marele circ...nici Ferrari nu au doua echipe. Acum pe bune,va ocupati careva si de clasamentul pe echipe ca e VARZA ?
    0 0
  • Nu-i bai!
    Orcium nu aducea puncte. Faza a fost chiar misto. Din nou se vede "mana" FIA, pentru acelasi incident marele looser de anul trecut, la Singapore, nu a fost penalizat (daca nu am probleme cu memoria)
    0 0
  • @Kimi
    putea linistit sa se duca frumos la boxe si sa-si curete ochii si sa-l doara in cot de punctele celor de la Ferrari care oricum au platit ca sa se scape de el.Dar nu a facut deloc asa...Asta probabil pentru ca e un betiv/descentrat/arogant/om de nimic asa cum il considera multi :)
    0 0
  • ctlnmihai
    DRAKo
    De data asta n-ai dreptate..Massa a fost penalizat cu un drive through anul trecut la Singapore
    0 0
  • Alexandra1710
    Incidentul asta dovedeste ca Iceman este mai tare ca focul.Nu cred ca alt pilot ar mai fi continuat cursa dupa ce a trecut printr-o asemenea experienta.Asta dovedeste intr-adevar caracterul lui Kimi.Iar detractorii lui au inca un motiv sa se oftice.In mod sigur Kimi era beat la volan si n-a abandonat din cauza paparazzilor si a comisarilor de cursa care l-ar fi penalizat drastic.Iar acum trage un chef zdravan cu putinii lui amici distrandu-se pe seama celor petrecute.Uite asa.Sa moara dusmanii de oftica.
    0 0
  • @angusyoung
    exact exact.nici eu nu o puteam zice mai bine :)):)) uite asa.fix asa =)) ei cu "perfectii lor",noi cu "betivul" nostru .si ce mai "betiv" supravirator,si cat de talentat,probabil asa se manifesta la el coma alcoolica :) KEEP FLYING!
    0 0
  • ctlnmihai
    Parca! Dar amenda?
    0 0
  • ......
    Oricum Kova si Webber i-au mincat cursa lui Kimi chiar de ziua lui.Webber cind a vazut ca il depaseste a virat scurt in fata lui Kimi si i-a rupt nasul masinii fiind nevoit sa intre la pit stop
    0 0
  • hasu
    Ai dreptate, cu asta a inceput sirul de ghinioane a lui kimi in brazilia..boul de webber i-a rupt aripa din fatza si nici nu a fost penalizat...nu merita sa castige, si nu e prima data cand ii baga batz in roata lui kimi...ma dispera australianul ala handicapat
    0 0
  • -----
    AMENDA DATA LUI MCLAREN ESTE PRAF IN OCHI......
    0 0
  • @icemanflavi
    Total de acord, Webber trebuia penalizat, australianul e lisit de fair-play, a demonstrat-o si cu Barrichello.
    0 0
  • @alexandra
    Nu-l mai victimiza atat pe Kimi. El a venit in Brazilia sa piloteze nu sa abandoneze la prima problema minora.E un pilot foarte bun care nu se da batut usor. Totusi nu inteleg cum au ajuns acei stropi de benzina in ochii lui Kimi, pt ca dupa cum se vede si in fotografie, avea viziera inchisa.
    0 0
  • mirco
    insusi Domenicali a spus ca viziera nu era lasata de tot si ca totul putea fii mult mai rau.asa ca..nu victimizez eu nimic.spun doar adevarul.in plus,a zis ca a vorbit cu kimi prin radio imediat dupa incident si acesta i-a zis ca ii ard ochii foarte tare.iar Stefano i-a spus sa mearga la boxe daca simte ca nu mai poate ca nu-i nicio problema.
    0 0
  • ...
    ok, dar a continuat, deci nu a fost chiar asa de grav. Cat despre victimizat, chiar o faci. Personal am o parere foarte buna despre Kimi si in general incerc sa fiu cat pot de obiectiv dar tu de cand au anuntat astia inlocuirea lui Kimi cu Alonso "plangi in continu".
    0 0
  • ...
    Adica "continuu"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru