McLaren: "Soarta FOTA este în mâinile echipelor"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.10.2011
Viitorul FOTA depinde integral de dorinţa echipelor de a continua colaborarea în cadrul organizaţiei, potrivit declaraţiilor lui Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren.

Red Bull Racing şi Ferrari au avertizat că Formula One Teams' Association (FOTA) riscă să se destrame în viitorul foarte aproapiat dacă echipele nu ajung la o înţelegere privind structura acordului pentru reducerea costurilor.

Reacţia rivalilor de la McLaren nu a întârziat să apară, însă şeful Martin Whitmarsh preferă să rămână neutru, limitându-se să afirme că viitorul organizaţiei depinde exclusiv de dorinţa echipelor.

"Am redus costurile, am introdus unele lucruri precum DRS, dar niciodată nu poţi să faci suficient de multe. F1 nu face suficient de multe pentru fani sau pentru a se promova, dar FOTA a contribuit. Sunt sigur că există oameni care nu vor să existe FOTA şi până la urma oamenii care contează sunt echipele. Aşa că dacă echipele ajung la concluzia că, pentru o anumită perioadă de timp, nu avem nevoie de FOTA, bine. Vom face ceva diferit", a declarat britanicul.

Whitmarsh consideră că FOTA a jucat un rol esenţial pentru ca grila de start să nu fie părăsită de unele dintre echipele mici, tocmai prin limitarea drastică a cheltuielilor făcute de echipele de top.

"Avem obligaţia de a încerca să facem acele echipe să supravieţuiască.

Există echipe care ar recunoaşte deschis că nu ar fi aici fără FOTA. Asta în sine este ceva pozitiv, indiferent de ce vrem să scoatem în evidenţă. Sunt mândru de ce am obţinut şi putem face mai multe dacă echipele vor să colaboreze", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: FOTA, McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru