McLaren speră să câştige puncte în fiecare cursă

de Daniel Popescu
Marti, 27.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren îşi propune să câştige puncte în fiecare cursă după ce la Monaco a reuşit primele clasări în top 10 după o pauză de trei curse.

Esential 7 puncte a castigat McLaren in Marele Premiu al statului Monaco
52 de puncte are McLaren in clasamentul general
6 este pozitia ocupata de McLaren in clasamentul constructorilor, la egalitate cu Force India (locul cinci)
McLaren a avut parte de un debut modest de sezon şi de o serie de trei curse în care nu a obţinut niciun punct, însă la Monaco echipa a terminat pe locurile şapte şi 10 prin Jenson Button şi Kevin Magnussen.

În acest context, directorul de curse Eric Boullier s-a declarat mulţumit de faptul că echipa a reuşit să întrerupă o serie negativă.

"Sigur că este important. Luptăm pentru victorii, dar dacă nu luptăm pentru victorii atunci luptăm pentru puncte. Este bine pentru moralul echipei. Am fi putut termina pe şase şi şapte, dar am avut o pierdere de putere pe monopostul lui Magnussen, motiv pentru care s-a chinuit câteva tururi.

Iar apoi Kimi Raikkonen i-a ruinat cursa", a declarat francezul.

Impulsionată de progresele de la Monaco, McLaren intenţionează să introducă noi update-uri majore pe monopost cu ocazia curselor din Austria şi Marea Britanie. Echipa nu îşi face însă iluzii că va reveni rapid în lupta pentru victorii, astfel că obiectivul lui Boullier este ca McLaren să câştige puncte în fiecare cursă.

"Trebuie să revenim acolo unde trebuie să fim, acesta este cel mai important lucru. Monaco este o cursă specială. Este bine că am fost în puncte, dar obiectivul este să fim în puncte la fiecare cursă, iar apoi să câştigăm multe puncte la fiecare cursă", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • Normal... Suntem Mclaren...Hello...
    4 13
  • pablo256r
    CE?
    "Sigur că este important. Luptăm pentru victorii,..."
    Despre ce este vorba aici?
    Intre McLaren si Merc e minim 1 secunda pe tur (si am fost foarte indulgent ... la ultimele calificari au fost peste 2 secunde).
    De unde " luptăm pentru victorii"????????
    Vise de locul 6-7. Doar in cazul in care abandoneaza cel putin un Merc, RBR, Ferrari si un ForceIndia. Asta au ajuns.
    Pacat de ei!
    9 1
  • Normal, la ce prestigiu are Mclaren, ar trebui sa se bata undeva acolo sus, mai ales ca au cel mai bun motor. Dar se pare ca nu au forta necesara sau pur si simplu nu au piloti care sa le testeze monopostul cum trebuie. Pare ca Butonnel e depasit de situatie iar astuia tnar ce sa ii ceri, urma sa ajunga si el in gp3, gp2, l-au adus aici, fara cele necesare. Mai trebuie copt un pic, Perez era mai impulsiv.
    4 3
  • Din pacate si McLaren este in situatia lui Ferrari, singura deosebire este ca cei de la Maranelo au motorul propriu si piloti mai buni.
    Si cand ma gandesc la marile dueluri dintre Michael Schumacher si Mika Hakkinen in perioada 1997-2000, ce curse, ce dueluri...
    2 0
  • Ricci singur are mai multe puncte decat McLaren cu ambii piloti
    ... depre ce vorbim?
    sunt departe baietii de la McLaren

    RBR e la juma de km fata de MB, Ferrari la 1 km si McLaren la 2 km ... deci mai au de alergat
    2 0
  • Test Driver 01
    McLaren trebuie sa declare pentru sponsorii care asteapta un titlul de vreo 14 ani si evident fara rezultate palpabile ca se vor bate pentru victorii, ei nu se bat pentru titluri ca alea-s pentru fraieri. Problema este ca echipele au votat deja impotriva venirii celor de la Honda si uite ca cei de la McLaren incearca sa negocieze cu Mercedes... furnizarea unui motor loooool, asta dupa ce la inceputul anului de abia asteptau sa scape de ei. Oricum prin Noiembrie probabil Honda va anunta ca amana intrarea in Formula 1 si atunci o sa fie comic rau looo pentru McLaren care ori vor linge unde au scuipat (adica Mercedes) ori se vor da bine cu "fratii" de la Ferrari looooool sau cu "prietenii" de la Renault. Oricum o sa fie cateva luni comice rau, doar pentru noi fanii, evident. In rest 2014, s-a terminat deja pentru McLaren, progresele sunt atat de evidente incat doar pe un circuit stradal le-a iesit ceva... o sa fie comic in Canada si Monza unde probabil se vor chinui sa nu fie depasiti cu doua ture de Mercedes looooool. Si asta... desi au cel mai bun motor de pe grila si ce mai smechera echipa tehnica... dar nu in Formula 1 ci in "GP 2".
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru