McLaren speră să învingă Ferrari în clasamentul constructorilor

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.11.2010
McLaren susţine că unul dintre obiectivele pentru ultima cursă este să termine sezonul pe locul 2 în clasamentul constructorilor, în fata rivalilor de la Ferrari.

După ce Red Bull Racing şi-a adjudecat matematic titlul constructorilor cu o etapă înainte de finalul sezonului, McLaren şi Ferrari luptă doar pentru locul 2.

În prezent, McLaren beneficiază de un avantaj de 32 de puncte şi, în condiţiile în care se anticipează că Red Bull Racing poate obţine lejer "dubla", îndeplinirea obiectivului pentru McLaren tinde să devină o simplă formalitate.

"Este extrem de frustrant pentru fiecare dintre noi să ieşim din lupta pentru titlul mondial al constructorilor în Brazilia, însă suntem determinaţi să ne menţinem pe a doua poziţie şi să ne mărim avansul fată de Ferrari, care ocupă locul 3. Atât Jenson Button, cât şi Lewis Hamilton au pilotat superb la Interlagos, iar realitatea este că o altă dublă clasare în puncte ne va îndepărta de cei mai apropiaţi rivali ai noştri. Şi mai important este că suntem încă în lupta pentru titlul piloţilor cu Hamilton, chiar dacă pentru un singur punct. Cu toate acestea, cu toţii ştim că Hamilton este un competitor fără frică şi determinat să-şi asigure al doilea titlu", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren.

Hamilton este la 24 de puncte de liderul Fernando Alonso şi are nevoie de victorie în Marele Premiu al Abu Dhabi, care să se coreleze cu o clasare în afara punctelor pentru Alonso şi rezultate modeste din partea celor doi piloţi Red Bull.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • M-am saturat de declaratii...
    Destul de diferita aceasta declaratie fata de declaratia lui Hamilton...unul inca lupta, altul s-a resemnat pentru ca nu are masina.... si astia au inceput ca RBR - sa se incurce in declaratii - si asta daca chiar asa au declarat...
    5 3
  • cumea !
    ar fi culmea ca Ferrari sa urce pe locul 2 la constructori. Ei cred ca au renuntat la asta si fac totul pentru Alonso.
    Pe undeva inteleg declaratia englejilor, daca nu mai conteaza pentru nici un titlu macar sa sublinieze ca sunt in fata lui Ferrari la constructori.
    Indirect, recunosc faptul ca Ferrari este referinta in F 1
    4 0
  • titlu
    THIS WEEK'S POLL
    Of the top three finishers in Brazil, who do you feel is most likely to become champion next weekend?

    * Vettel
    * Webber
    * Alonso

    Vettel
    start point start point start point 27.47%
    Webber
    start point start point start point 33.06%
    Alonso
    start point start point start point 39.47%
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru