McLaren speră să utilizeze noul sistem de evacuare în Germania

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.07.2010
Martin Whitmarsh este încrezător că McLaren va concura la Hockenheim cu noul sistem de evacuare, întrucât susţine că echipa a identificat natura problemelor de eficienţă.

Pentru a ţine pasul cu echipele rivale, McLaren a introdus în Marele Premiu al Marii Britanii noul sistem de evacuare care permite eliminarea gazelor de eşapament prin deflectorul spate.

Totuşi, echipa a renunţat la sistem după antrenamentele de vineri din cauza încălzirii suplimentare a podelei, lucrând intensiv la "rafinarea" dispozitivului. Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, este încrezător că echipa a identificat problemele şi că va putea utiliza noul sistem de evacuare în Marele Premiu al Germaniei de peste două săptămâni.

"Acum sunt foarte optimist. Din cauza circumstanţelor, vineri am înlăturat noul sistem de evacuare. M-am uitat la date şi acum cred că am înţeles câteva dintre probleme, dacă nu toate, şi putem iniţia câteva experimente. Sperăm ca la Hockenheim să putem face ceva progrese vineri şi apoi să-l utilizăm", a explicat britanicul.

Iniţial, McLaren a susţinut că îi va lăsa pe Lewis Hamilton şi Jenson Button să decidă singuri dacă să concureze cu noul sistem de ventilaţie la Silverstone, însă în cele din urmă decizia a fost luată de Whitmarsh.

În plus, britanicul a dezvăluit ca Hamilton era dornic să concureze cu noul sistem pe monopost.

"A fost o mare provocare. Ar fi putut fi o greşeală, dar sunt bucuros că am făcut-o şi că am luat-o de pe monopost. Nu am simţit aşa vineri noapte, dar acum avem multe date bune. Hamilton va spune în continuare că ar fi trebuit să o utilizăm, pe baza datelor, şi nu cred că greşeşte. Până la urmă a fost decizia mea şi cred că a fost cea potrivită. Nu cred că am fi avut un rezultat mult mai bun în acest weekend. Avem câteva idei bune care speram să ne ducă înainte vineri în Germania", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • rayn380
    Blown Exhaust
    Dominatia McLaren va incepe la Hockenheim ;) Sunt sigur ca baietii vor pune la punct acest sistem, care pus pe actuala configuratie plus celelalte mici imbunatatiri(aripi), cei de la McLaren ii vor ajunge in primul rand pe cei de RBR inclusiv in calificari. Cu o masina egala, intre cei de la RBR si McLaren, Lewis este peste toti ceilalti trei(Vettel, Button si Weber) in ceea ce priveste viteza pura, ritm si agresivite. Dupa umila mea parere, Lewis este de departe cel mai talentat pilot de F1 din acest moment. Practic l-am vazut pe Lewis cum a progresat din ce in ce mai bine, de la an la an, de la un MP la altul. Este ca si vinul, care cu cat mai mult trece timpul, cu atat mai bun devine. Chiar are atitudine de invingator, tot timpul vrea sa fie cel mai bun, sa dea totul, sa fie cat mai in fata. Imi termin aici postul kilometric :P, si inchei prin a le transmite favoritilor mei ca sunt optimist in ceea ce fac si ca in Germania vor termina weekendul invingatori. Multa bafta baieti!

    PS Sper ca nu am deranjat pe nimeni prin acest post, cu toate ca sunt sigur ca vor curge "rauri" , voturile alea rosii :P
    15 7
  • rayn380
    agresivite
    *agresivitate*
    8 5
  • rayn380
    Propun sa nu ne avantam cu declaratii si sa asteptam victoria. Sa-i lasam pe altii sa vorbeasca inainte! Prefer sa radem la urma.
    10 2
  • @drako
    In sfarsit ai si tu dreptate.
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru