McLaren speră să valideze noile update-uri în antrenamente

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.10.2010
McLaren speră ca rezultatele obţinute în antrenamente să permită echipei să concureze cu noile aripi pe care le-a adus în Coreea de Sud.

McLaren Mercedes pregăteşte un update semnificativ pentru Marele Premiu al Coreei de Sud în încercarea de a reveni în lupta pentru victorii.

Acesta include o nouă aripă spate şi îmbunatăţiri la aripa fată, ambele urmând să fie evaluate în sesiunile de antrenamente libere de vineri.

"Cu siguranţă vom utiliza aripa spate vineri [...] şi am modificat şi aripa fata. În plus, avem câteva update-uri mecanice mai mici care vor fi de asemenea pe monopost. O sesiune curata vineri ne va oferi mai mult timp pe circuit şi dorinţa noastră este să concurăm cu încredere şi să obţinem performanta care credem că este disponibilă", a declarat Phil Prew, inginerul principal de cursă al echipei McLaren.

Circuitul Yeongam este alcătuit din trei sectoare fundamental diferite, fiecare dintre acestea având propriile particularităţi, motiv pentru care McLaren anticipează că echipa care va extrage cea mai mare performanta pe sectorul în care este puternică va avea cea mai bună şansa se se impună în cursa de duminică.

"Circuitul are câteva linii drepte lungi cu două zone de frânare majore care cred că vor favoriza monopostul nostru.

Al doilea sector seamănă cu Turcia, unde am avut performante bune. Iar apoi ajungem în ultimul sector cu forţa de apăsare aerodinamică foarte ridicată, probabil că în Ungaria. Aşa că dacă trebuie să spun care maşina va fi favorizată, aş spune că este un circuit neutru şi există aspecte care vor favoriza toate echipele de top. Depinde dacă putem câştiga suficient de mult pe liniile drepte şi în sectoarele de mare viteză pentru a compensa probabilele avantaje ale celor de la Red Bull în virajele lungi de la finalul circuitului. Nu cred că vreuna dintre cele 3 maşini de top va domina întregul circuit", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru