McLaren sugerează că Button îl va ajuta pe Hamilton să câştige titlul

de Daniel Popescu
Luni, 24.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarsh a sugerat că Jenson Button a venit din proprie iniţiativă cu propunerea de a-l ajuta pe Lewis Hamilton să lupte pentru titlul mondial.

Lucrurile care se vor întâmpla în viitor vor veni din propria lui iniţiativă. Nu îi voi cere niciodată şi nu vreau să-i cer nimic.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
Jenson Button a terminat pe locul doi Marele Premiu al statului Singapore şi a reuşit să reducă diferenţa care îl separă de liderul Fernando Alonso de la 78 la 75 de puncte.

Totuşi, cu numai 150 de puncte maxim disponibile, şansele sale la titlul mondiale sunt semnificativ mai mici decât ale coechipierului Lewis Hamilton, aflat la 52 de puncte în spatele pilotului Scuderiei Ferrari. În plus, chiar dacă Button a afirmat anterior că nu este pregătit să devină pilotul numărul doi al echipei, Martin Whitmarsh, şeful McLaren, a lăsat să se înţeleagă că britanicul a decis să-l sprijine pe Hamilton în tentativa de a cuceri al doilea titlu mondial.

"Button a avut o conversaţie cu mine pe care el însuşi a iniţiat-o. Este un tip competitiv, dar este un jucător de echipă.

Lucrurile care se vor întâmpla în viitor vor veni din propria lui iniţiativă. Nu îi voi cere niciodată şi nu vreau să-i cer nimic. Dacă alege să facă ceva în interesul echipei depinde numai de el", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

Button nu a comentat afirmaţiile lui Whitmarsh, însă a admis că din punctul său de vedere Sebastian Vettel este singurul care îl mai poate împiedica pe Alonso să devină campion mondial pentru a treia oară.

"Rezultatele demonstrează că o cursă proastă poate face diferenţa. Alonso a abandonat la Spa, Hamilton la Spa şi aici, Vettel în cursa precedentă. Eu în ultima cursă. Când nimeni nu este constant nu poţi micşora diferenţa faţă de cineva. Vettel este la numai 29 de puncte în spate. Cu excepţia lui Vettel, este greu pentru oricine să-l ajungă pe Alonso în acest moment. Luptă este între ei doi, dar mai sunt mulţi piloţi în joc şi pentru asta vom lupta cu toţii", a precizat el.

Via BBC Sport

Comentarii (8)

  • oare...
    nu cred ca Hamilton ar ajuta pe cineva in asa situatie. Cunosc bine astfel de caractere. Niciodata n-am fost "pentru" ajutarea coiechipierului. Suna foarte stupid.
    3 24
  • gabitamu
    cand vine din proprie initiativa nu din casca ca la alte sau alta echipa tot respectul ca doar sunt in primul rand coechipieri si dupa aceea adversari
    23 7
  • http://formula1.automarket.ro/stiri/mclaren-nu-vom-utiliza-niciodat-ordine-de-echip-33160.html
    Tot respectul meu pentru pierderea cuvantului de onoare! =))
    10 19
  • x_zone
    mai butoane mai butoane, ala nu are nevoie de ajutorul nimanui, cand i se infierbanta sangele stii bine ca nu il poate depasi nici 10 el tractoristo schumacher :)) cu siguranta Hamilton adevaratul campion va veni cu un comunicat de presa in care va spune ca se va bate sungur pt castigarea celor 6 curse :)
    2 7
  • GrosJan
    oare ... nu cred ca Alonso ar ajuta pe cineva in aceeasi situatie. El este musai pilotul nr 1. Daaaaa? Daca nu, isi ia jucariile si pleaca la mamica Briatore.
    5 1
  • cand i se infierbanta sangele o da in garduri sau in massa
    3 0
  • Speed,chiar Whitmarsh a spus ca nu i-a ordonat nimic lui Button.Daca Button vrea sa-si ajute coechipierul McLaren nu are nimic impotriva,dar asta nu inseamna ca i s-a ordonat sa-l ajute pe Hamilton.
    1 1
  • GrosJan
    singurul "ajutor" care mi se pare corect ar fi sa se claseze in fata adversarilor lui Hamilton. Daca poate si in fata lui Ham, ... sorry mate :)
    Nu conteaza prea mult ca ajutorul vinde din proprie initiativa sau la ordinele angajatorului. In ambele cazuri influenteaza nesportiv campionatul.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru