McLaren: "Suntem avantajaţi de fiabilitatea motoarelor"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.11.2010
Martin Whitmarsh crede că McLaren va fi avantajată în ultimele două curse de fiabilitatea exemplară a motoarelor Mercedes.

Cu numai două curse înainte de finalul sezonului, Lewis Hmilton şi Jenson Button ocupă doar locurile 3 şi 5 în clasamentul general, la 21 şi, respectiv, 42 de puncte de liderul Fernando Alonso.

Chiar dacă şansele lor la titlu sunt mai mici decât ale rivalilor de la Ferrari şi Red Bull, Hamilton şi Button ar putea fi avantajaţi de fiabilitatea motoarelor Mercedes, potrivit declaraţiilor şefului Martin Whitmarsh.

"Mercedes-Benz a făcut o treabă grozavă. Nu ne aşteptam ca motoarele să ruleze mai mult de două distanţe de cursa până la sfârşitul sezonului", a declarat britanicul în cadrul unei videoconferinţe.

Whitmarsh a dezvăluit astfel că cei doi piloţi ai echipei au la dispoziţie suficiente motoare pentru a împărţi echilibrat sarcinile, ceea ce ar putea însemna parcurgerea mai multor tururi în antrenamente. Dintre ceilalţi 3 candidaţi la titlu, Alonso şi Sebastian Vettel se află într-o postură mai dificilă, în timp ce Mark Webber a inaugurat ultimul motor permis de regulament în cursa precedenta din Coreea de Sud.

"Cu siguranţă unii dintre competitorii noştri vor avea mai mulţi kilometri parcurşi cu motoarele, iar unităţile lor nu au fost atât de fiabile precum cele furnizate de Mercedes-Benz.

Motiv pentru care cred că avem un potenţial avantaj, dar asta se poate schimba", a mai precizat el.

Via | Formula1

Comentarii (12)

  • Bine ca macar va consolati cu motoarele:)) Daca s-ar castiga puncte pe motoare nefolosite, probabil ati castiga ceva...
    12 13
  • McLaren
    "Suntem avantajaţi de fiabilitatea motoarelor"-teoretic asa e, practic nu e asa demonstrandu-ne asta si-n cursele precedente.
    7 3
  • Motoarele Mercedes
    Eu unul nu-mi amintesc sa vad o unitate Mercedes fumegand in acest sezon la cele trei echipe care folosesc acest motor....Daca gresesc cumva, corectati-ma, dar sincer nu-mi aduc aminte, chiar daca am vazut cursa de cursa...Ca au mai abondonat din pricina cutiei de viteze, este alta mancare de peste, dar la motoare, unitatile Mercedes sunt cele mai bune in prezent, la toate capitolele.....
    7 6
  • @KaNe
    KaNe, daca nu mai uita vreun mecanic McLaren o piesa in monopost, s-ar putea sa nu mai fumege motoarele. Cum a patit Button la inceputul sezonului...
    7 2
  • @KaNe
    Asa e, ai dreptate! Cu un motor puternic si fiabil+banii cheltuiti pe acele "baxuri" de update-uri+gaura aia care cu care s-au laudat ca de la cer la pamant+talentul celor doi piloti britanici(dintre care unul-campion)pe care voi fanii McLaren ii laudati mai tot timpul....n-au reusit sa infranga un motor Ferrari nr.8 folosit pentru a 4-a oara de un pilot de "doi bani"(potrivit caracterizarii facute de voi, fanii McLaren). Eeee? Cum iti explici asta? Daca nu mai ai forta sa-mi aduci o replica am sa te ajut eu: spune ca "eeee, in cursele alea ghinionul era sa-i inece pe cei de la McLaren..."
    10 4
  • @all
    scuze pt.mica greseala de exprimare din randul 2 ;)
    4 3
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    A abandonat un Force India din cauza motorului, dar nu asta conteaza. Motorul Mercedes este cu siguranta cel mai bun dintre aceste 4 motoare si probabil si cel mai fiabil. Dar faptul ca McLaren sper ca motorul sa fie punctul forte... este cel putin dezamagitor, si nu ma refer doar la fani. Ma asteptam sa spuna ca talentul lui Hamilton, increderea in echipa tehnica si dezvoltarile ulterioare sa fie punctele forte... nu motorul...
    7 2
  • Ka Ne
    Monte Carlo BUTTON abandon motor ai uitat??
    5 4
  • motor Mercedes
    Schumacher la fel a aboindonat anul acesta, nu tin minte exact unde
    3 2
  • ctlnmihai
    Roger
    La Monte Carlo a fost vina unui mecanic care a uitat o chestie pe motorul monopustului ceea ce a dus la încălzirea excesiva a motorului şi la explozia lui..Oricum spre deosebire de Ferrari ,cei de la Mercedes n-au avut nevoie de permisiunea de a umbla la motoare....
    4 5
  • McLaren
    Acest monopost a obtinut fiabilitate datorita informatilor tehnice (secrete) furate de la Ferrari.
    5 2
  • McLaren
    Mecanicul acela a fost pus (platit) de catre Ferrari sa faca acest lucru.......
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru