McLaren susţine că a identificat cauza problemelor lui Button

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.06.2012
McLaren a anunţat că a descoperit câteva "subtilităţi" care l-au împiedicat pe Jenson Button să obţină rezultate pozitive în ultimele curse.

Jenson Button traversează o perioadă mai puţin prolifică după ce a obţinut doar două puncte în ultimele patru curse, în condiţiile în care fostul campion mondial începuse sezonul cu o victorie la Melbourne şi un loc doi la Shanghai.

Simon Roberts, directorul de operaţiuni al McLaren, a dezvăluit însă miercuri seară că echipa a identificat după Marele Premiu al Canadei câteva "subtilităţi" în setările monopostului care au contribuit la rezultatele mai puţin bune. Oficialii britanici au refuzat să detalieze natura problemei, însă sunt optimişti că Button va reveni la forma obişnuită în Marele Premiu al Europei de la sfârşitul acestei săptămâni.

"În acest moment suntem destul de siguri că nu a fost nimic în neregulă cu monopostul lui Button şi nu a existat nimic fundamental greşit în privinţa setărilor, dar în subtilităţile acestor monoposturi sunt unele diferenţe şi mergem la Valencia optimişti că am identificat asta. Cred că avem o cale uşor diferită pentru Button atât pentru calificări, cât şi pentru cursă."

"Nu voi intra în detalii exacte cu privire la natura problemei, dar este ceva foarte, foarte subtil.

Nu este ceva fundamental precum stabilitatea aerodinamică sau ceva de acest gen. Este vorba doar despre detalii", a declarat el în cadrul unei conferinţe video cu jurnaliştii presei internaţionale.

Pe de altă parte, McLaren susţine că nu se teme de revenirea în forţă a Scuderiei Ferrari după un început de sezon ratat, mai ales că sezonul este unul imprevizibil în care numeroase echipe îşi pot adjudeca victoria.

"Am observat că Ferrari şi-au îmbunătăţit considerabil rezultatele, dar nu ne temem mai mult de ei decât orice alte echipă. Sunt patru sau cinci echipe care pot câştiga curse pe merit. Şi, aşa cum am văzut în acest an, lupta este chiar şi mai deschisă, întrucât există echipe capabile să aibă o zi perfectă", a mai precizat el.

Via | Formula1

Comentarii (1)

  • Si-a legat prea larg sireturile de la incaltari.... asta da detaliu " foarte, foarte subtil" ... scz ironia
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru