McLaren susţine că Button va rămâne la echipă în 2016

de Daniel Popescu
Marti, 29.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ron Dennis a clarificat situaţia contractuală a lui Jenson Button şi a sugerat că acesta va rămâne la McLaren şi în sezonul 2016.

Nu am vorbit cu el până joi. Ar fi fost mai constructiv dacă ştia că nu am nicio intenţie să activez opţiunea de reziliere.

Ron Dennis
CEO McLaren Group
Presa internaţională a speculat de mai mult timp că McLaren intenţionează să renunţe la serviciile lui Jenson Button pentru sezonul următor.

De altfel, una dintre principalele ipoteze a fost că pilotul britanic îşi va anunţa retragerea din Formula 1 cu ocazia Marelui Premiu al Japoniei, însă pilotul a afirmat atunci că negociază în continuare cu echipa. Ron Dennis, CEO-ul McLaren Group, a dezvăluit în cele din urmă situaţia contractuală a pilotului.

Astfel, contractul lui Button urmează să expire la sfârşitul sezonului 2016, însă are o opţiune de reziliere a acordului care expiră în 30 septembrie. Echipa l-a informat pe pilot abia joi, 24 septembrie, că nu intenţionează să activeze clauza de reziliere.

"Button are un contract pe doi ani. Nu am vorbit cu el până joi.

Ar fi fost mai constructiv dacă ştia că nu am nicio intenţie să activez opţiunea de reziliere", a declarat el.

Cu toate acestea, postul de televiziune SkySports susţine că McLaren a încercat să-l păcălească pe Button să accepte micşorarea salariului. Contractul său prevede o creştere de salariu de 8 milioane de euro în 2016, însă McLaren a încercat să-l convingă pe Button să accepte o reziliere a acordului şi o renegociere pentru un salariu mai mic.

McLaren era convinsă că strategia va funcţiona datorită dorinţei pilotului de a continua în Formula 1. Totuşi, britanicul şi-a anunţat echipa că, în cazul exercitării opţiunii de reziliere, se va retrage din Formula 1 fără să negocieze un nou contract. În cele din urmă, McLaren a ales să mizeze în continuare pe serviciile lui Button fără să activeze clauză de reziliere.

Via Autosport, SkySports

Comentarii (3)

  • Foarte Bine a facut!

    JB este imaginea Santander din GB ... totusi
    14 1
  • gen, nu ma dati voi afara, plec eu. Sincer mai bine vedeta la LM decat marioneta in F1
    3 0
  • GrosJan
    ^
    conteaza mult si ce tip de masini iti place mai mult sa pilotezi
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru