McLaren testează flexibilitatea aripii faţă cu un senzor inedit

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.03.2011
McLaren utilizează un senzor proeminent în forma unui bulb pentru a evalua flexibilitatea aripii faţă în cadrul testelor de la Barcelona.

Sesiunea de teste de la Barcelona tinde să capete o importanţă majoră, echipele de top întrecându-se în inovaţii pentru monoposturile cu care vor concura în sezonul 2011 al Formulei 1.

În prima zi de teste, McLaren evaluează flexibilitatea aripii faţă a monopostului MP4-26 prin intermediul unui senzor proeminent în formă de bulb poziţionat pe nasul monopostului conectat la aripa faţă printr-o serie de cabluri care asigură transmiterea datelor.

Decizia inedită luată de McLaren vine ca urmare a faptului că britanicii testează o nouă aripă faţă la Barcelona, ce include câteva modificări vizuale semnificative comparativ cu versiunile precedente.

Flexibilitatea aripii faţă este un element important din punct de vedere aerodinamic, Red Bull Racing fiind acuzată pe parcursul sezonului precedent că încalcă regulamentul tehnic în această privinţă. O altă echipă care a introdus inovaţii la Barcelona este Ferrari, care utilizează un sistem de evacuare asemănător cu rivalii de la Red Bull şi McLaren.

Via | Sutton Images

Comentarii (8)

  • Mavric
    McLaren
    Abia dupa ce-am citit titlul mi-am dat seama ca nu e un alt update ;)) insa pana atunci eram foarte mirat, botul samanand cu avionul de supraveghere al celor de la NATO Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk.
    Foarte bine fac, in felul asta scad posibilitatea aparitiei unor acuzatii privind flexibilitatea aripi fata asa cum a fost in cazul celor de la RB.
    18 6
  • hidosenia mecfreaky
    Foarte ingenioasa ciudatenia asa poate ca se vor apropia de Red Bull cel putin la 2 secunde..astept sa ii vad depasiti constant de Lotus..
    12 11
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    "Prostii. Airbus lucreaza la un upgrade pentru Beluga si baietii de la McLaren ii ajuta cu niste teste aerodinamice, pentru ca numai restul sunt fraieri sa lucreze serios la monoposturi" /sarcasm off
    11 9
  • ctlnmihai
    Neogalaxy
    sarcasm off
    3 8
  • @ctlnmihai
    mut de admiratie..
    Cat de inteligent esti! Chiar existi!
    9 2
  • ctlnmihai
    @
    thank you ,thank you !! you are a beautiful audience
    2 6
  • @neogalaxy
    altii "lucreaza" . Ca bine ai zis . (http://formula1.automarket.ro/stiri/ferrari-a-introdus-un-sistem-de-evacuare-in-stilul-red-bull-36708.html) .
    4 5
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    @Sharky_Raduku: Uite ceva interesant de citit, poate cine stie... pricepi mai multe:

    "http://www.f1fanatic.co.uk/2011/03/08/preseason-technical-review/".

    Nu tot ce scrie aici pe Automarket este sa zicem... credibil. Decat o Beluga mai bine un sistem de evacuare care cine stie, poate sa fie "pionul" magic.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru