McLaren tinteste o noua victorie la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.08.2009
Dupa victoria obtinuta la Hungaroring, McLaren isi propune sa castige Marele Premiu al Europei din acest weekend, mizand pe imbunatatirile aduse monopostului MP4-24.

Dupa un debut modest de sezon, McLaren Mercedes a obtinut in Marele Premiu al Ungariei prima victorie din acest an, demonstrand astfel ca este pe drumul cel bun in privinta remedierii problemelor monopostului MP4-24.

Succesul repurtat de Lewis Hamilton la Budapesta a intarit aceasta convingere in cadrul echipei, iar Martin Whitmarsh, seful echipei anglo-germane, este increzator ca McLaren este capabila sa obtina o noua victorie in cursa de la Valencia din acest weekend.

"Vacanta de vara a insemnat ca am avut patru saptamani pentru a ne bucura de victoria lui Hamilton de la Budapesta, insa este foarte important ca suntem capabili sa mentinem acet moment si in cursa din acest weekend. Din fericire, am facut un efort comun pentru a aduce in Spania noi imbunatatiri monopostului, iar intreaga echipa a fost impulsionata de acea victorie si este nerabdatoare sa-si adjudece un nou rezultat bun in acest weekend", a declarat oficialul britanic in cadrul unui preview al echipei.

La randul sau, Hamilton mizeaza pe noul pachet de imbunatatiri promis de McLaren pentru a obtine o noua performanta majora cu echipa sa, considerand ca sistemul KERS se poate dovedi si de aceasta data decisiv.

"Zumzetul victoriei din Ungaria este inca clar si sunt increzator ca voi fi capabil sa continui prestatia si la Valencia, in special datorita noilor update-uri pentru monopost.

Este un circuit foarte solicitant, care pedepseste asupru greselile. Este ingust si relativ lent, asa ca ar trebui sa se potriveasca monopostului nostru. De asemenea, este foarte dificil de depasit, asa cum am descoperit anul trecut, dar Mercedes-Benz a demonstrat prin sistemul KERS ca orice se poate intampla si sper sa faca din nou diferenta in cursa", a precizat englezul.

Coechipierul sau, Heikki Kovalainen, este in egala masura increzator in potentialul echipei pe circuitul de la Valencia, chiar daca admite ca acesta este mai putin favorabil monopostului MP4-24.

"Dupa ce am pilotat in Ungaria pentru prima oara monopostul cu toate update-urile, este incurajator sa simt cate progrese a realizat echipa in dezvoltarea monopostului MP4-24. Avem o masina mai usor de pilotat la limita, ceea ce recompenseaza eforturile noastre. Asa ca astept cu nerabdare Marele Premiu al Europei care, chiar daca nu se potriveste la fel de bine ca Hungaroring, ar trebui sa ne ofere oportunitatea de a castiga ceva mai multe puncte", a explicat finlandezul, referindu-se la cele patru puncte obtinute la Budapesta.

Cu sapte curse inainte de final, McLaren ocupa locul 5 in clasamentul constructorilor cu 28 de puncte, cu 12 mai putin decat ocupanta locului 3, Scuderia Ferrari.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Lewis castiga
    si la Valencia... Valencia se spune ca este cel mai favorabil circuit pentru sistemul KERS, cu foarte multe curbe de viteza mica si media, si doar 3 de mari viteza, plus cele 3 linii drepte lungi. Mclaren beneficiaza de cel mai bun sistem KERS, care completat de noile imbunatatiri aerodinamice si mecanice ( la suspensie) anuntate e Paddy Lowe vor face ca Lewis sa domine autoritat weekend-ul de la Valecia, sper ca inca de vineri din antrenamente si sa-i aduca cu botul pe labe pe toti Ferraristii. Ce distractie va fi cu Luca Badoer =))=)) ahahahaha abia astept sa ma distrez de Badoer care nu a mai condus o masina in regim de cursa de 12 ani :)). Pacat ca nu concureaza Schumacher, pentru ca il umilea Lewis, se distra cu batranelul acele trecut de venerabila varsta de 40 de ani preocupat de ale senectutii :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru