McLaren va copia suspensia faţă pull-rod de la Ferrari

de Daniel Popescu
Marti, 07.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a decis să copieze suspensia faţă de tip pull-rod utilizată de Ferrari începând din acest sezon, potrivit publicaţiei italiene Autosprint.

Esential 2001 a fost ultimul sezon in care s-a folosit suspensie fata de tip pull-rod inainte de Ferrari in 2012
Ferrari a renunţat în acest sezon la suspensia faţă de tip push-rod şi a optat în schimb pentru o suspensie de tip pull-rod, considerând că aceasta va avea performanţe mai bune în contextul în care regulamentul a prevăzut o coborâre dramatică a nasului monopostului.

Chiar dacă iniţial s-a speculat că strategia a fost una greşită pe fondul rezultatelor modeste ale echipei din prima parte a anului, progresele ulterioare şi cele două victorii obţinute de Fernando Alonso la Valencia şi Hockenheim au condus la concluzia că suspensia de tip ull-rod aduce beneficii majore.

Rivalii de la McLaren au studiat tehnologia încă din luna iunie, însă publicaţia italiană Autosprint a dezvăluit marţi că echipa britanică a decis să folosească o astfel de suspensie faţă pe monopostul MP4-28 cu care va aborda sezonul 2013. În plus, sursa citată susţine că Ferrari este de asemenea interesată să păstreze acest tip de suspensie pe puntea faţă şi în sezonul următor, o decizie finală urmând să fie luată în funcţie de evaluările din tunelul de vânt.

Suspensia pull-rod este utilizată în mod tradiţional pe puntea spate, însă Ferrari a fost prima echipă care a utilizat acest tip de suspensie şi pe puntea faţă după Minardi în 2001.

Via Autosprint

Comentarii (2)

  • Copycat.

    Stiu doar sa copieze si sa acuze. Marea echipa McLaren.
    9 12
  • In sfarsit mai copiaza cineva ceva de la Ferrari....spun asta cu dezamagire deoarece inainte ei aduceau inovatia
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru