McLaren va testa ambele sisteme de evacuare la Hockenheim

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.07.2010
McLaren a confirmat că va evalua ambele tipuri de sisteme de evacuare în antreanamentele din Marele Premiu al Germaniei.

McLaren a introdus pentru prima oară noua versiune a sistemului de evacuare în antrenamentele de la Silverstone, însă ulterior a decis să renunţe la componentă din cauza rezultatelor modeste.

Pentru Marele Premiu al Germaniei de la sfârşitul săptămânii viitoare, britanicii au decis să evalueze în antrenamentele de vineri atât versiunea precedentă, cât şi noul sistem asemănător cu cel al rivalilor de la Red Bull, botezat pe plan intern drept T3.

"Zilele care au trecut de la Marele Premiu al Marii Britanii au fost petrecute la McLaren Technology Centre pentru teste, rulări în simulator şi în tunelul de vânt pentru a ne asigura că dezvoltarea viitoare a sistemului de evacuare ne oferă date concludente şi benefice. Evident, validarea va veni numai pe circuit. Aşa că vom organiza un test major vineri la Hockenheim, prin care ambii piloţi vor efectua evaluări cu T2 (vechea podea) şi T3 (noua podea)", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, în cadrul unui preview pentru Marele Premiu al Germaniei.

Noul sistem de evacuare permite îmbunatăţirea aerodinamicii prin eliminarea gazelor de eşapament prin intermediul deflectorului spate.

Totuşi, podeaua monopostului MP4-25 s-a supraîncălzit în timpul testelor efectuate la Silverstone, motiv pentru care McLaren speră că noua versiune să aducă îmbunatăţiri din acest punct de vedere.

McLaren va decide dacă va utiliza noul sistem de evacuare numai după analizarea datelor obţinute în antrenamentele de vineri.

Via | McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru