McLaren va utiliza KERS pe tot parcursul sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 17.07.2009
McLaren Mercedes a confirmat ca va folosi sistemul KERS implementat pe monopostul MP4-24 in toate cursele ramase din acest sezon competitional.

Pana in prezent, McLaren a renuntat la sistemul KERS doar in Marele Premiu al Marii Britanii, iar echipa intentioneaza sa utilizeze tehnologia pe tot parcursul acestui sezon.

Informatia a fost confirmata de Martin Whitmarsh, seful McLaren, care crede ca echipa beneficiaza de avantaje majore prin utilizarea KERS.

"In primul rand, nu intentionam sa renuntam la KERS. Suntem foarte norocosi ca avem un pachet KERS foarte puternic. Acesta este construit in interiorul masinii. Daca nu am avea KERS, intreaga compartimentare a monopostului s-ar schimba, asa ca in ansamblu avem un avantaj bun. Intentia noastra este sa utilizam KERS in restul sezonului. Strategia alternativa este sa redesenam intreaga masina fara KERS si asta necesita foarte multe resurse si ne distrage atentia de la programul nostru pentru anul viitor, mai ales ca avem un pachet KERS care functioneaza", a declarat britanicul, citat de publicatia Autosport.

Alaturi de Ferrari, McLaren este singura echipa care a utilizat in mod constant tehnologia KERS in acest sezon, iar beneficiile s-au vazut si la Marele Premiu al Germaniei, cand Lewis Hamilton a castigat patru pozitii la start.

Intre timp, Renault si BMW-Sauber, celelalte doua echipe care au mai utilizat KERS, au renuntat la tehnologie, considerand ca aceasta nu a adus beneficiile scontate.

Pe de alta parte, cele 8 echipe membre FOTA au decis de comun acord sa renunte la tehnologia KERS incepand de anul viitor, ca urmare a costurilor ridicate de dezvoltare. La randul sau, Whitmarsh a confirmat ca va respecta decizia FOTA, urmand ca McLaren sa dezvolte monopostul din 2010 fara sa ia in considerare sistemul KERS.

"Cred ca McLaren si, mai ales, Mercedes au depus foarte multe eforturi pentru dezvoltarea pachetului KERS, dar in interesul sportului dorim sa renuntam la el de anul viitor. KERS face parte inca din regulamentul pentru anul viitor, dar am acceptat ca o parte din noua era a Formulei 1 trebuie sa fie cooperarea dintre echipe. Trebuie sa renunti la interesele persoanle pe termen scurt in interesul sportului. Am acceptat ca cele mai multe echipe nu vor KERS si suntem de acord sa sacrificam avantajul pe care il avem in acest moment", a mai precizat Whitmarsh.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Erata
    "and Lewis Hamilton a castigat patru pozitii la start": de castigat nu le-a castigat, pentru ca nu a mentinut pozitia nici macar 1 minut... ma rog si-a mentinut pozitia maxim 16 secunde pentru ca in secunda 17 era in afara circuitului pe partea stanga. El a crezut ca le-a castigat :)
    0 0
  • rayn380
    ...
    Daca nu-i taia Weber guma, cu siguranta isi pastra pentru mult timp, prima pozitie.....asa ca zaaatttt si joc de glezne :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru