McLaren vrea să copieze noua configuraţie pentru aripa faţă

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.07.2010
McLaren a dezvăluit că va copia modelul aripii faţă implementat de Ferrari şi Red Bull imediat ce va înţelege modul de funcţionare al acestuia.

FIA a confirmat duminică prin intermediul unui raport tehnic că monoposturile Ferrari şi Red Bull respectţă regulamentul în vigoare, implicit în ceea ce priveşte aripa faţă cu înălţime flexibilă.

Mai multe echipe din Formula 1 au acuzat Ferrari şi Red Bull de încălcarea regulamentului tehnic prin utilizarea unei astfel de aripi, însă acordul FIA pentru modelul implementat oferă cale liberă celorlalte echipe pentru a utiliza acelaşi sistem. McLaren este prima echipă care a anunţat că va copia noua tehnologie, însă şeful Martin Whitmarsh a admis că inginerii nu au reuşit încă să înţeleagă modul de funcţionare al acestei aripi.

"Nici eu şi nici inginerii noştri nu pot explica fotografiile pe care le-am văzut. Este neobişnuit, dar asta se poate întâmpla pentru că nu suntem suficient de inteligenţi. Aş vrea să înţelegem (n.r - modul de funcţionare), pentru că dacă ceea ce fac ei este legal atunci am vrea să implementăm şi noi", a explicat britanicul la finalul cursei de la Hockenheim.

Pe de altă parte, McLaren a exclus ipoteza de a înainta un protest oficial împotriva Ferrari şi Red Bull pe acest subiect, afirmând că echipa să preferă să se concentreze pe dezvoltarea monopostului decât să aştepte eventuale penalizări ale rivalilor.

"Nu vom protesta.

Modul nostru de operare este să facem monopostul cât mai rapid şi ne concentrăm pe asta. Avem o armonie bună în echipă, probabil mai bună decât vecinii noştri (n.r - în paddock, Ferrari are motorhome-ul chiar lângă McLaren) şi conducem campionatul. Trebuie să accelerăm procesul de dezvoltare a monopostului şi cred că putem face asta", a mai precizat el.

Presa internaţională speculează că cel puţin o echipă ar fi putut să protesteze în mod oficial împotriva celor de la Ferrari şi Red Bull, însă până în acest moment nu exista informaţii oficiale în acest sens.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • meclar
    "Nici eu şi nici inginerii noştri nu pot explica fotografiile pe care le-am văzut. Este neobişnuit, dar asta se poate întâmpla pentru că nu suntem suficient de inteligenţi. "

    hahahahahaha:)))))vai de capu vostru:)))), o sa va ia o luna pana o sa pricepeti ce-i acolo, darmite s-o mai si copiati bine!
    10 17
  • McLaren vrea să copieze
    Vor introduce imbunatatiri bune ca hamy sa poata izbi cu sete parapetii eu sper sa fie in cursa
    8 14
  • @admin
    am ramas stupefiat cand am observat ca piloti din grupa 4 si 5 au disparut din alegerea facuta de mine in toate cele 5 sesiuni.Ce sa intamplat????Nu inteleg
    4 3
  • @gogu
    Trebuie sa fii foarte mandru ca echipa ta de suflet a reusit sa faca o copie fidela a masinii RedBull . Ai inteles mesajul ?
    10 7
  • @sharky_raduku
    O aripa de model diferit dar cu acelasi rezultat!
    Motivul: dobandesc mai multe cunostinte ;)
    8 4
  • @321xiorel123
    nu m-am referit strict la aripa fata . La inceput de sezon radeau unii de gaura in monopost a celor de la Mclaren . Acum e buna si gaura aia , nu ?
    10 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru