Mercedes a redus bugetul pentru dezvoltarea motoarelor de F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 16.08.2010
Mercedes a avut un buget de 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea motoarelor în sezonul 2009, cu peste 14 milioane de euro mai puţin decât în anul precedent.

Divizia de motoare a constructorului german Mercedes a publicat recent datele contabile pentru anul 2009, care demonstrează o reducere abruptă a bugetului alocat pentru Formula 1.

Astfel, divizia High Performance Engines (HPE) a avut la dispoziţie anul trecut un buget de 50.7 milioane de euro, în scădere cu aproximativ 20% de la cele 64.4 milioane de euro disponibile cu doi ani în urmă.

Reducerea bugetului nu a avut însă drept cauză numai criza economică şi programele pentru reducerea costurilor, ci şi regulamentul incert al motoarelor din Formula 1. "Din cauza incertitudinilor FIA şi a presiunilor exercitate asupra costurilor, nu am mai dezvoltat motoarele", afirmă Thomas Fuhr, directorul executiv al HPE.

Dezoltarea motoarelor în Formula 1 a fost interzisă începând din sezonul 2008 cu scopul de a reduce semnificativ costurile echipelor, iar aceasta restricţie va rămâne valabilă până în 2013. Începând din acel sezon, Formula 1 va utiliza motoare complet noi, însă specificaţiile acestora nu au fost încă anunţate oficial, motiv pentru care Mercedes, la fel ca şi alţi constructori din F1, a fost nevoită să amâne planurile de producţie pentru noile unităţi.

Mercedes furnizează motoare în Formula 1 pentru propria sa echipă, precum şi pentru McLaren şi Force India.

De asemenea, Mercedes a avut problemele şi în privinţa tehnologiei KERS. Constructorul german a investit 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea sistemului, însă a fost nevoită să achite alte 1.7 milioane de euro ca urmare a faptului că nu a utilizat tehnologia în acest an, în urma interzicerii de comun acord a acesteia. De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care Mercedes este în favoarea reintroducerii sistemului KERS în Formula 1 începând de anul viitor.

Via | The Independent

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru