Mercedes ar putea investi 200 de milioane de euro în 2013

de Daniel Popescu
Sambata, 03.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va avea un buget de 200 de milioane de euro în sezonul 2013, cu aproximativ 30% mai mare decât în acest an, potrivit presei germane.

Mercedes este pregătită să-şi sporească semnificativ investiţia în Formula 1 începând din sezonul viitor în speranţa că îi va putea oferi lui Lewis Hamilton un monopost capabil să obţină victorii.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia germană Bild, constructorul german a decis să aloce echipei de Formula 1 un buget de 200 de milioane de euro pentru sezonul 2013.

Suma este cu 45 de milioane de euro mai mare decât cea confirmată de Mercedes pentru sezonul 2011 la fiscul britanic, iar Bild afirmă că bugetul din acest sezon a fost similar cu cel de anul trecut. Creşterea bugetului cu aproximativ 30% programată pentru anul viitor va fi posibilă şi prin reducerea participării în Campionatul German de Turisme de la opt la numai şase maşini.

Urmareste Automarket
Sursa citată afirmă că şefii celor de la Mercedes au ajuns la concluzia că numai prin mărirea bugetului vor avea posibilitatea de a lupta de la egal la egal cu Red Bull, Ferrari, McLaren şi Lotus, în condiţiile în care echipa ocupă în prezent doar locul cinci în clasamentul constructorilor.
Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, a negat însă informaţii publicate de Bild. "Nu va fi o creştere de 30% a bugetului", a precizat el.

Potrivit datelor oficiale, campioana mondială Red Bull Racing a avut anul trecut un buget de 245 de milioane de euro.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • Nu de un buget majorat au nevoie cei de la Mercedes ci de cativa ingineri care sa fie in stare sa faca un monopost competitiv.
    Motorul si cutia Mercedes sint bune si fiabile. Pe asta ar putea contrui ceva, daca pot si au idei. Daca nu ... banii vor fi aruncati degeaba.
    4 2
  • Da ai dreptate ca inginerii fac diferenta pe ce pe hirtie,vrei campionatul trebuie sa investesti sa faci teste si bine inteles minti luminate.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru