Mercedes: "Avem încredere că McLaren nu va divulga secrete pentru Honda"

de Daniel Popescu
Vineri, 31.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes se aştepta ca McLaren să respecte datele confidenţiale ale noului motor V6 de 1.6 litri şi să nu le ofere date celor de la Honda.

Este o situaţie neplăcută să le furnizăm motoare celor de la McLaren pentru încă un an, dar sunt încrezător că nu vor împărţi date cu Honda.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Mercedes se află într-o situaţie delicată în privinţa parteneriatului cu McLaren, întrucât anul viitor va furniza echipei noul motor V6 de 1.6 litri înainte ca britanicii să mizeze pe unităţi Honda din 2015.

Principala temere este că McLaren va furniza celor de la Honda informaţii cu caracter confidenţial despre motoarele Mercedes, însă Toto Wolff, directorul de motorsport al echipei germane, speră că nu va fi cazul.

"Într-adevăr, este o situaţie neplăcută să le furnizăm motoare celor de la McLaren pentru încă un an. Dar sunt încrezător că McLaren va respecta regulile contractului şi nu va împărţi date cu Honda", a declarat omul de afaceri austriac pentru publicaţia Kleine Zeitung.

Urmareste Automarket
Motoarele V6 de 1.6 litri sunt în centrul atenţiei nu numai prin prisma performanţelor, ci şi din cauza costurilor semnificativ mai mari decât cele ale unităţilor curente.
Motoarele Mercedes vor costa aproxomativ 17 milioane de euro pe an, însă Wolff este încrezător că preţul va scădea pe parcursul timpului, după ce costurile de dezvoltare se vor amortiza. "Datorită menţinerii noilor motoare pentru mai mult timp şi a consumului scăzut de carburant, motoarele vor deveni mai ieftine cu timpul", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (5)

  • Sigur o sa taca dupa ce a cumparat mercedes tot ce a fost bun de la McLaren
    6 3
  • @bob ce anume sa cumpere mercedes de la mclaren? mclaren sa zica merci ca mercedes le-a impartasit tehnologii. Daca nici Mercedes nu are experienta in tehnologii auto din 1886 pana in prezent,..
    6 9
  • nikipercea
    mai bob! daca mercedes ar fi vrut sa cumpere mclaren era luat inca de pe vremea cand aveau aproape jumate din actiuni. Este adevarat ca au c-am luat ce este bun. Sunt convins ca cei de la honda vor copia daca vor avea ocazia tot ce este bun, daca va fi ceva bun. De ce nu intra din 2014? tocmai de asta ca vor sa fure ce pot. Aceasta este o parere de a mea.. Salutari fanilor f1 !!!!
    0 1
  • l-a luat pe adevaratul campion =)) pe hamuilton
    6 2
  • mirel_f1
    eu unul nu prea as avea incredere mai ales cand e vorba de asa multi bani
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru