Mercedes: "Dezvoltarea monopostului în timpul sezonului va fi cheia succesului"

de Daniel Popescu
Vineri, 25.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn consideră că dezvoltarea permanentă a monopostului pe parcursul sezonului va fi esenţială pentru succesul Mercedes în 2013.

Mercedes a terminat sezonul precedent doar pe locul cinci în clasamentul constructorilor şi nu a fost capabilă să lupte cu cele patru echipe de top, după ce victoria surprinzătoare din debutul anului de la Shanghai a fost urmată de o perioadă modestă.

Echipa a plătit tribut pentru faptul că nu a ţinut pasul cu rivalii în privinţa dezvoltării monopostului, iar şeful Ross Brawn admite că aceasta este cheia pentru a avea succes în noua campanie.

"Cred că anul trecut am eşuat în privinţa dezvoltării monopostului. Dacă vă amintiţi, când am lansat monopostul arătam destul de bine, dar am avut probleme de fiabilitate şi nu am consolidat performanţa pe care am avut-o în prima parte a sezonului. Cred că acum am înţeles că am luat-o pe calea greşită. Ne-am concentrat pe o anumită tehnologie pentru sistemul de evacuare pe care nu am înţeles-o foarte bine şi nu am avut instrumentele potrivite şi simulările corecte pentru a înţelege ce se întâmplă", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Brawn este convins că noul monopost pentru 2013 este mai performant şi susţine că recentele recrutări din departamentul tehnic au şi rolul de a ajuta echipa să se pregătească mai bine pentru sezonul 2014, atunci când regulamentul tehnic va suferi schimbări majore.

"Cred că am progresat pe parcursul iernii şi credem că monopostul este mult mai puternic.

Acum ne concentrăm să putem păstra ritmul de dezvoltare, ceea ce este întotdeauna dificil în Formula 1. De asemenea, restructurăm echipa pentru a ne asigura că facem faţă unui an dificil în condiţiile în care ne apropiem de 2014. 2014 aduce schimbări majore şi trebuie să sprijin 2014 în acelaşi mod în care procedam cu 2013", a adăugat el.

Via Formula1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru