Mercedes, dispusă să-i ofere un test de retragere lui Grosjean: francezul nu va concura în ultima etapa din Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunțat că este interesată să-i ofere un test de retragere lui Romain Grosjean după ce pilotul a decis să nu concureze în etapa finală din Abu Dhabi. Francezul nu are contract pentru sezonul 2021.

Romain Grosjean a anunțat recent că a luat decizia să nu concureze în Marele Premiu din Abu Dhabi de la sfârșitul acestei săptămâni, pentru a continua recuperarea după accidentul suferit în Bahrain.

Pilotul francez nu are contract pentru anul viitor și cel mai probabil va fi forțat să ia cel puțin un an de pauză. Practic, este posibil ca etapa din Bahrain în care a scăpat miraculos cu viață să fie ultima sa cursă în Formula 1. În acest context, Grosjean și-a exprimat speranța că va avea posibilitatea de a face un test de retragere din Formula 1.

"Voi avea multe oportunități în viitor. Voi avea superlicență în 2021 și am văzut că nimeni nu este în siguranță în contextul Covid-19. Alternativ, voi suna fiecare echipă de Formula 1 pentru a vedea dacă îmi oferă cineva un test privat în ianuarie pentru a pilota 10-15 tururi", a declarat el.

Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, a fost primul șef de echipă care a reacționat la această ofertă, însă afirmă că va acorda prioritate fostelor echipe ale pilotului francez.

"Vom face asta dacă ni se permite și dacă nimeni altcineva din universul echipelor pentru care a concurat nu-i va oferi o astfel de oportunitate", a precizat austriacul.

Via F1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru