Mercedes: "DRS şi Pirelli nu au contribuit decisiv la creşterea depăşirilor"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.07.2011
Mercedes a publicat o statistică privind numărul depăşirilor în prima jumătate a sezonului 2011, din care reiese că sistemul DRS şi pneurile Pirelli nu au avut un rol crucial.

Mercedes GP a publicat marţi o analiză privind impactul noului regulament tehnic asupra numărului de depăşiri din primele nouă etape ale sezonului.

Datele primare arată o creştere semnificativă a spectacolului în acest sezon, întrucât numărul total a fost de 623 de depăşiri, în calcul fiind incluse şi depăşirile efectuate de echipele de top în faţa celor trei noi echipe din competiţie.

Aparent, introducerea sistemului Drag Reduction System (DRS), reintroducerea sistemului KERS şi utilizarea pneurilor Pirelli au contribuit semnificativ, însă o analiză detaliată arată că influenţa acestor parametri nu este atât de ridicată.

Astfel, numai 29% dintre depăşiri au fost efectuate cu ajutorul sistemului DRS, în condiţiile în care în calcul nu au fost luate şi depăşirile realizate de piloţii echipelor de top în defavoarea monoposturilor lente. În plus, numărul de depăşiri asistate de DRS a depins direct de poziţionarea zonei de activare a sistemului, fiind mai eficient acolo unde liniile drepte au fost mai lungi.

Pe de altă parte, Mercedes a dezvăluit ca 54% dintre depăşiri au avut loc într-un moment în care diferenţa de uzură dintre pneurile utilizate de cei doi piloţi implicaţi era mai mică de cinci tururi.

Acest lucru demonstrează că degradarea mai rapidă a pneurilor nu a avut un efect decisiv asupra numărului de depăşiri.

În concluzie, raportul emis de Mercedes GP sugerează că DRS şi Pirelli au avut un impact pozitiv asupra spectacolului, însă nu au contribuit în mod decisiv la sporirea numărului de depăşiri.

Via | Mercedes GP

Comentarii (4)

  • Hmmm parca ar fabrica baloane MGP. DRS-ul se vede clar ca a fost "cauza" majoritatea depasirilor din sezon.
    8 7
  • ceau
    e evident ca drs-ul si gumele Pirreli au avut un impact major asupra stilului de pilotaj,precum si al rezultatelor finale.Trebuie sa ai ochelari de cal sa nu observi asta!
    8 2
  • Pirelli & DRS
    Sant foarte foarte slabi Pirelii :( si Michelin ar fii m-ai performante..DRS nu e eficient pe toate circuitele.. Sper sa fie spectacol pe
    Nurburgring!!!
    6 9
  • eu sunt de parere ca gumele au avut un impact major in aportul de spectacol si depasiri in acest an...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru