Mercedes: "Este de datoria noastră să facem monopostul să lucreze cu actualele pneuri"

de Daniel Popescu
Luni, 20.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes nu este dezamăgită că Pirelli nu va mai putea modifica substanţial pneurile şi spune că este de datoria echipei să facă monopostul să gestioneze corespunzător cauciucurile.

Dacă ai probleme cu pneurile aşa cum avem noi, nu te poţi aştepta ca FIA să schimbe regulamentul pentru propriul tău beneficiu.

Toto Wolff
Director Pirelli Motorsport
Pirelli a confirmat luni că va modifica pneurile începând cu Marele Premiu al Canadei într-o manieră semnificativ mai modestă decât anunţase iniţial, după ce FIA a transmis un comunicat prin care afirmă că planurile anterioare încălcau regulamentul tehnic.

Cea mai afectată de decizie va fi Mercedes, care deţine un monopost rapid în regim de calificări, dar care are serioase probleme cu gestionarea cauciucurilor în ritm de cursă. Cu toate acestea, directorul de motorsport Toto Wolff a acceptat cu sportivitate decizia şi spune că este de datoria echipei să remedieze problemele cu pneurile.

Sunt suficient de sportiv să spun că pur şi simplu trebuie să facem monopostul să funcţioneze cu aceste pneuri.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
"Dacă ai probleme cu pneurile aşa cum avem noi, nu te poţi aştepta ca FIA să schimbe regulamentul pentru propriul tău beneficiu.
Acesta este motivul pentru care Lotus şi Ferrari nu vor schimbarea pneurilor. Problema critică este securitatea. Am văzut cum unele pneuri se delamineaza şi nimeni nu vrea probleme de securitate. Dar atât timp cât pneurile sunt suficient de sigure, sunt suficient de sportiv să spun că pur şi simplu trebuie să facem monopostul să funcţioneze cu aceste pneuri"
, a declarat austriacul pentru publicaţia Autosport.

Wolff face referire la o serie de incidente din debutul acestui sezon, când unele pneuri utilizate de Lewis Hamilton şi Paul di Resta s-au delaminat.

"Scopul principal al Pirelli este să scoată pneurile în evidenţă, parţial prin performanţă şi parţial prin siguranţă. Cred că Pirelli vrea doar să se asigure că pneurile nu mai provoacă delaminări. La asta se gândesc, nu să ajute o echipă sau alta", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • Acuma cand toti din F1 au aflat ca nu se mai schimba pneurile... o da u si astia la `intoarsa`
    6 5
  • Mai ramane "spiritul sportiv" al celor de la redfools, dar am mari dubii ca vom vedea asa ceva. Cel mai probabil va iesi la rampa belicosul Marko..
    8 2
  • JugaruGabi
    Si de ce au plans de pneuri atunci si au cerut schimbarea compozitiilor, daca tot aici au ajuns?

    De plangaciosi ce sunt!
    3 0
  • @jugarugabi
    E mai convenabil pentru ei ca Pirelli sa schimbe pneurile decat sa adapteze monopostul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru