Mercedes exclude înlocuirea lui Bottas cu Russell în 2021: "Suntem loiali piloților noștri"

de Daniel Popescu
Luni, 14.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a exclus varianta de a renunța la serviciile lui Valtteri Bottas și de a semna un contract cu George Russell pentru sezonul 2021. "Avem un contract cu Bottas și suntem loiali piloților noștri", spun oficialii echipei.

Presa internațională a speculat în ultimele zile că Mercedes ar putea renunța la serviciile lui Valtteri Bottas pentru sezonul 2021, în ciuda faptului că finlandezul are deja contract pentru anul viitor.

Mutarea a fost menționată cu scopul de a-i face loc în echipă lui George Russell, care a impresionat în cursa din Bahrain în care i-a luat locul temporar lui Lewis Hamilton. Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, a exclus însă această opțiune și spune că este loial contractelor deja semnate.

"Bottas va fi în monopostul nostru. Confirm asta. Avem un contract cu Bottas și va concura anul viitor. Ar trebui să mă loviți foarte puternic într-o zonă sensibilă pentru a-mi pierde loialitatea. Iar eu sunt loial celor doi piloți", a declarat austriacul.

Wolff s-a referit practic și la Hamilton, care nu și-a prelungit încă contractul cu echipa germană. Hamilton amânase inițial negocierile până la finalul luptei pentru titlul mondial, însă discuțiile au fost întrerupte ulterior după ce britanicul s-a îmbolnăvit de Covid-19.

La finalul cursei din Abu Dhabi, Hamilton a explicat că speră ca noul contract să fie finalizat înainte de Crăciun.

"Ne-ar plăcea să terminăm negocierile înainte de Crăciun.

Plănuiesc să fiu aici anul viitor și vreau să fiu aici anul viitor. Noi, ca echipă, avem multe de făcut împreună și multe de obținut atât în sport, dar mai ales în afara sportului. Sper să începem discuțiile în această săptămână și să le încheiem înainte de Crăciun", a precizat el.

Via F1, Autosport

Comentarii (21)

  • Costel
    propun un teledon cu nr:
    000-HELP HAMILTON

    -apasati tasta 1 pentru suma de 100 Euro;
    -apasati tasta 2 pentru suma de 1000 Euro;
    -apasati tasta 3 pentru suma de 10 000 Euro;

    ....cu nobilul scop de a obtine cat mai curand posibil suma deloc ridicola care musai ca desparte partile inca din vara acestui an si asta deoarece inerentele momente tensionate din orice negociere nu-i fac deloc bine proaspatului convalescent,
    asta fiindca nimeni, nicimacar eu, nu-si doreste ca al doilea septuplu din istoria F1 sa nu se recupereze complet dar sa si ajunga cat mai repede cu putinta la forma psiho/fizica care l-a consacrat si cu care continua sa zdrobeasca toate recordurile F1 dar mai presus de toate.....
    sa-si incante miliardele de fani la volanul unui Benz.....

    sunati, sunati,...nu lasati sa se piarda un astfel de talent din cauza catorva zerouri stinghere......
    18 11
  • @Costel
    Propun sa-i donam banii lui Vettel. Saracul are mare nevoie de transplant de par. Insa am o conditie : sa nu mai cante in viata lui. Zbiara de zici ca-i frate cu Zavoranca.
    14 20
  • Ei da, cum să nu, d-aia nu schimbă o murătură de pilot cu unul foarte talentat și promițător, că-s ei loiali !
    13 5
  • Hamilton spune că are „multe de făcut în afara sportului” aici. Ce anume o avea de făcut? Ce face BLM și ANTIFA prin SUA și Australia. Păduri, Magazine, Restaurante și televiziuni incendiate?
    13 5
  • Lantu' amintirilor
    La cat de orgolios este inlantuitul, va semna cu siguranta, nu suporta sa imparta recordul cu Schumacher si mai vrea un titlu! Din acest motiv nici nu se pune problema venirii lui Russell cat timp Toto si Ham sunt la mercedes!
    16 5
  • Presimt ca 2021 va fi ultimul an pentru Daddy Toto si compania Ham-Bottas !
    5 4
  • Aurel Craciun
    Când am spus de caracterul printisorului spuneați că vai de el copilașul.
    Mai perfid ca băietul de culoare nu va exista niciodată nimeni în formula 1
    14 6
  • Nu-mi vine sa cred ca s-a terminat campionatul, macar o cursa sa mai fie ! Sa speram ca in 2021 se va reintra in normal cat de cat.
    10 2
  • Neutru
    Radu eu sper că te referi la program normal că altfel...Mercedes va avea Aston Martin, prima echipă subordonată, a doua va fi McLaren ți a treia Williams. Red Bull rămâne cu Alpha Tauri, Renault-Alpine rămâne singur și nu-l văd bine. Nu va putea testa dinamic neavând termen de comparație. Va fi ca echipa McLaren-Honda la dispoziția sau indispoziția lui Alonso. Ferrari va avea Alfa Romeo și Haas deci teoretic ar putea testa normal dar să aibă ce testa. Pentru început va testa piloți. Leclerc contra Sainz, Mazepin contra Mick Schumacher. De la Kimi și Geovinazzi nu vor avea ce informații să obțină. Unul pilotează de plăcere celălalt că-i italian.
    11 3
  • Neutru
    Dar dacă la începutul sezonului face Covid-19 o persoană importantă nu pățim ca anul acesta?
    5 3
  • In general nu prea urmaresc sporturi la televizor/calculator, dar de vre-un an si ceva am inceput sa ma uit la F1, si din cand in cand mai arunc un ochi si la comentariile de pe automarket. Mi se pare trist ca indiferent ce se intampla pe circuit, comentariile sunt cam in aceeasi nota: fiecare sustine ca favoritul lor e cel mai bun si ca adversarul direct este degeaba si ar trebui sa se lase.
    La hamilton se adauga pe alocuri si cateva comentarii rasiste, pentru ca asta e nivelul unora.
    Mie unu nu mi-e nici simpatic nici antipatic, dar mi se pare ca este un pilot foarte consecvent ceea ce combinat cu o masina rapida duce in mod inevitabil la castigarea curselor. Faptul ca Russel aproape a avut performante bune cu aceeasi masina nu mi se pare ca dovedeste mare lucru, decat ca masina este foarte rapida, ceea ce stiam. Pe de alta parte Bottas este pe locul doi la general, ceea ce inseamna ca este suficient de bun pentru Mercedes. Poate ca un pilot mai bun i-ar pune probleme lui Hamilton, care in loc sa se gandeasca la conservarea avantajului in cursa s-ar concentra pe o lupta in cadrul echipei care sa pericliteze victoria echipei (cum s-a mai vazut la alte echipe). Mercedes are strategi foarte buni in echipa si atunci nu ma mira ca nu alearga neaparat dupa cei mai rapizi/talentati piloti ci dupa cei care se incadreaza in cerintele lor.
    13 6
  • Formule 1
    Un sezon frumos cu o lupta stransa pt locurile 4-8 la piloti si 3 la constructori. E ca si cum te uiti la Lemans pt categoria GT.
    Despre ipocrizia lui Hamilton nu are rost sa vorbim. Nu stiu cati piloti ar renunta la salariul gigant de dragul “crizei mondiale” sau ar lasa de la ei la negocieri daca nu sunt stransi cu usa de alti ipocriti. Tot ce putem spera este intr-un motor mai potent la Ferrari, un pachet sasiu-motor echilibrat la Mclaren, un Redbull si mai bun. Asta de dragul echilibrului sportului.
    10 3
  • X_zone
    O multitudine de minți retarde, nu întărim in istoria acestui sport pentru ca nu ai cu cine discuta. Orice echipa si l ar dori pe hamilton ca pilot principal și pe bottas ca pilot nr 2 pentru mai mult de test pentru componente de sezon. Pe oricare pilot ai pune pe mașina lui hamilton probail ar câștiga cursa după cursa dar ca sa ajungi acolo trebuie sa fii un geniu, o spune istoria.
    5 6
  • Eu sper şi la o înlocuire a lui Albon cu Perez. Să nu uităm de Alpine.
    7 0
  • Neutru
    X_zone bănuiesc că în categoria pe care o menționezi ești și tu. De dragul istoriei(scurtă) acestui sport ar trebui menționat că „geniul” care acum este la Mercedes a venit în F1 la McLaren aproape identic cum a venit Botas la Mercedes, adică într-o criză de piloți, cerșind atenție cu tema „discriminării” pe care tatăl său o striga în „gura mare”. Asta spune istoria și mai spune că datorită norocului imens pe care îl are, fiica șefului chiar a crezut că-i discriminat. Ambiție are, tenacitate are, caracter spune tu că eu știu.
    12 3
  • Neutru
    Green_Alex din punctul de vedre al echipei poate ai dreptate dar F1 se vrea SPORT. Și sportul are fani care vrea competiție corectă nu aranjamente financiare. Și oriunde, chiar și în sport „corupția ucide”. Cine combină sportul cu activități gen BLM își atrage „simpatii” rasiale. Mai ales când ai venituri de 1 miliard de la cei pe care îi acuzi de rasism, că doar nu africanii l-au făcut bogat.
    8 2
  • hahaha
    @Green_Alex
    Ma bucur sa mai vad si cate un comentariu de bun simt (ca al tau de exemplu)
    4 1
  • Loto Golf
    @Green alex,
    Poate ca nu-i timpul pierdut ca, in loc sa arunci " un ochi" la F1, sa-i arunci pe amandoi pe o carte de limba româna!
    2 3
  • @Neutru Nu stiu in ce masura se mai poate numi sport o disciplina la care echipamentul este de multe ori mai important decat pilotul. Iar prin multe dintre regulile curente se urmareste cresterea spectacolului in detrimentul unei departajari clare. Deci eu as zice ca este un spectacol cu tematica sportivo-inginereasca.
    Pe de alta parte multe personalitati publice (inclusiv sportivi) se folosesc de imaginea lor pentru a promova diverse cauze (cu care au legatura mai mult sau mai putin). Faptul ca aduci cauza respectiva in atentia media este un ajutor pe care il dai (care altfel ar costa destul de mult).Hamilton nu cred ca ii acuza de rasism pe cei de la Mercedes, el doar promoveaza in agenda publica o situatie pe care el o considera importanta; nici nu trebuie sa fie el subiectul, ci doar cel care duce mesajul. E foarte posibil sa fie si alte lucruri pe care le-a spus si sa nu stiu eu, dar din cate stiu el doar ajuta la diseminarea informatiei despre cauza/problema respectiva.

    @haha:multumesc

    @Loto: greseli se pot face oricand, mai ales pe un site care nu permite editarea ulterioara. Consider totusi ca e mai important sa fie un comentariu scris cu bun simt, decat unul corect gramatical dar cu logica si/sau atitudine deficitare.
    7 0
  • E ciudat sa vedem o masina fara elementul halo in 2020.
    3 1
  • E ciudat sa vedem o masina fara elementul halo in 2020.
    https://www.youtube.com/watch?v=P6CkVzLZgVc
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru