Mercedes explică progresele realizate de Red Bull: "Nu mai dezvoltăm actualul monopost"

de Daniel Popescu
Luni, 19.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes susține că Red Bull a început să reprezinte o amenințare în ultimele curse pentru că a încetat de ceva timp să mai dezvolte actualul monopost.

Mercedes are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a obține cele două titluri mondiale în acest sezon, iar palmaresul actual include 9 victorii în 11 curse.

Cu toate acestea, Red Bull Racing a început treptat să reprezinte o amenințare pentru echipa germană, iar acest lucru a fost vizibil în special în Marele Premiu de pe circuitul de la Nurburgring. Max Verstappen a fost aproape de pole position, pentru ca ulterior să fie în imediata apropiere a lui Valtteri Bottas și Lewis Hamilton în debutul cursei.

Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, susține că echipa germană a încetat să mai dezvolte monopostul "cu ceva timp în urmă", element care explică astfel progresele rivalilor.

"Am încheiat update-urile cu ceva timp în urmă. Regulile se schimbă destul de mult anul viitor și am decis să ne concentrăm pe monopostul din 2021. De aceea putem observa o schimbare de performanță între echipe. Întotdeauna suntem puternici la început și la jumătatea sezonului, iar apoi cei care continuă dezvoltarea sunt mai puternici", a eplicat el.

La rândul său, Andrew Shovlin, directorul departamentului de inginerie, consideră că Red Bull înregistrează în prezent progrese mai mari comparativ cu Mercedes, însă explică faptul că acest lucru s-a întâmplat practic în fiecare an.

"Cred că dezvoltă mai repede decât noi.

Dar am văzut asta în anii recenți, au tendința să nu înceapă la fel de bine ca noi. Nu mă pot gândi la un an recent în care nu au fost aproape de noi la final. Prin urmare, cursele rămase vor fi mai dificile și va fi mai dificil să obținem pole position sâmbăta și să câștigăm duminica", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • The Dot
    Sa fim seriosi, nimeni in momentul de fata nu poate sa se apropie de ce ofera Mercedes. Va fi interesant mai mult anul viitor cum va evolua Renault si McLaren si de ce nu si Ferrari, dar nu mi-as pune prea multe sperante avand in vedere ca din 2022 vor fi alte reguli si echipele se vor concentra mai mult spre acel sezon.
    Si off topic:
    https://www.youtube.com/watch?v=K4IJoWpKox4&feature=emb_logo

    Sper ca sunt destule motive prezentate pentru a nu mai face comparatii intre Hamilton si Schumacher
    5 1
  • Neutru
    Iar o „dau cotită”. Probabil au evitat un răspuns incomod la altă întrebare, manevră obișnuită în F1.Cursa de duminică o fi cu public?
    3 1
  • E mai bine asa. Daca ar fi continuat sa dezvolte, termina Hamilton cu cateva ture inaintea celorlalti si avea timp de un duș pana la festivitate.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru