Mercedes: "Hamilton a pierdut cursa din Austria în calificări"

de Daniel Popescu
Marti, 24.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes susţine că Lewis Hamilton a ratat oportunitatea de a câştiga cursa din Austria din cauza erorilor din calificări în urma cărora a plecat de pe locul nouă al grilei de start.

Esential 29 este avansul lui Nico Rosberg in clasamentul general in fata lui Lewis Hamilton
Lewis Hamilton a obţinut locul doi în Marele Premiu al Austriei şi a admis la final că pierderea a aproape două secunde comparativ cu coechipierul său Nico Rosberg la cele două intrări la boxe au influenţat şansele sale la victorie.

Cu toate acestea, directorul de motorsport Toto Wolff afirmă că singurul motiv pentru care britanicul a ratat victoria este reprezentat de greşelile comise în calificări, în urma cărora nu a stabilit niciun tur rapid şi a plecat doar de pe locul nouă.

"A pierdut cursa în calificări. A recuperat cu un start grozav şi un prim tur foarte bun, dar în toate calculele noastre cel mai bun rezultat posibil era locul doi, şi exact asta am obţinut. Nu are nicio legătură cu o abordare precaută din pitwall, pentru că ambii piloţi au avut monoposturi egale. Nico Rosberg a fost mai rapid pentru că a plecat de pe locul trei şi nu de pe nouă, aşa că rezultatul lui Hamilton a fost compromis de sâmbătă", a declarat austriacul.

Hamilton consideră însă că este într-o formă suficient de bună pentru a câştiga următoarele curse, însă admite că nu-şi mai poate permite să comită erori sau să înregistreze abandonuri.

"Nu pot face prea multe, am un ritm bun, trebuie doar să-l execut.

Voi munci din greu. Întotdeauna am lecţii de învăţat şi este bine să-mi reamintesc unde am pierdut puncte fără să termin. Nu am capitalizat ritmul din weekend, dar mă voi asigura că în cursa următoare voi reuşi să fac asta", a explicat britanicul.

Via ESPNF1, Autosport

Comentarii (20)

  • Nu-i adevarat. Putea sa castige daca nu pierdea mereu cate o secunda cel putin la schimbul de pneuri domnule Wolff, si daca ar fi riscat mai mult in zona DRS. Rosberg va fi un campion de hartie exact ca Vettel, si o stii bine asta domnule Wolff. Fara cele 2 abandonuri, domnul Rosberg nu ar sta cocotat pe primul loc.
    Sincer mi-as dori sa castige Rosberg pentru ca Lewis sa vina inapoi la Mclaren, dar il mananca pe Rosberg pana la urma.
    15 22
  • @Mircea Esti la curent cu faptul ca a pierdut timp la pitstop pentru ca s-a pozitionat gresit?
    17 11
  • Mirciulica , asta este titlul lui Rosb ,orce ar face Ham ,si cu toate ca este cam nesimtit a fost mult mai constant ,poate si cu ajutorul echipei dar Rosb sa maturizat mult ,,..Este anul lui Rosberg
    11 10
  • @ss76

    Dar ii mult mai bun Hamilton.... trebe sa conteze pana la urma mai ales cand vor fi puncte duble in joc....
    11 12
  • Sint de acord ca este mai bun ,dar trebuie sa fie si ,,echipa ,,intelegi ce vrei sa spun
    7 6
  • 1. Daca Ham facea pole probabil castiga cursa
    2. Daca nu pierdea 1.9 sec la cele doua pit-uri comparativ cu Rosb probabil castiga cursa si cu plecare de pe 9 (argumentul cu pozitionarea gresita poate fi luat in calcul la prima oprire cand a stat 3.5 sec comparativ cu 2.6 sec ale lui Nico... problema este ca la a doua oprire Rosb a stat 3.0 sec iar Ham 4.0 sec...)
    3. Ce ma mira este ca atunci cand Ham conduce si are prioritate la PIT echipa gandeste pt Rosb strategii alternative... cand Rosb e in fata Ham are aceeasi strategie ca Nico desi asta este clar un dezavantaj...
    14 8
  • @dany

    Dar de ce mai sta atunci la Mercedes? Daca noi vedem lucrurile astea, atunci nu cred ca el din cadrul echipei nu vede si nu simte toate chestiile astea, pentru ca Lewis nu ii prost.

    @ss76
    Vrei sa spui ca echipa il dezavantajeaza? Lewis ar face scandal monstru. Il stim ca pe cat de talentat e pe atat e de coleric si nu-si poate stapanii calmul atat pe pista cat si in afara.
    4 8
  • esti la current ca te-ai uitat la MotoGP si ai vazut cum a intrat Rossi la pit si s-a pozitionat gresit la schimbul de pneuri??
    6 1
  • pif666
    voi care nu stiti cu ce se mananca germania obtineti-va.
    mercedes vrea masina germana cu pilot german sa castige campionatult. si acum de ar putea,ar saluta ca nazisti. suprematia lui hitler. nu au cum sa o spuna pe fata. dar si acum se considera rasa pura ,cea mai performanta din lume.
    va spun cu toata responsabilitatea : rosberg va fi noul campion mondial.
    nu merita ,dar asta va fi. traiti in germania minim 1 an si veti sti despre ce vorbesc
    3 2
  • Andrei86
    @Mclaren_Mirea_1984

    Cand Hamilton era la Mclaren si pierdea si la boxe si la fiabilitate era mai bine? In 2012 trebuia sa castige titlul la piloti fara probleme, dar din cauza fiabilitatii si greselilor de la boxe nu a fost nici in lupta pentru titlu.
    2 0
  • Mircea, Ham mai sta la MB pentru ca Mc,Laren nu are monopost pe masura lui, insa stai linistit ca va lua anul acesta titlul dupa care se va reintoarce la voi.
    Nu este nici un secret ca Ham este mai bun decat Rosb. insa avantajul celui de-al doilea este ca este neamt ca si echipa, si are un moral mai bun avand suportul total al lui N. Lauda & comp.
    Sigurul dusman al lui Ham este el insusi, in goana lui dupa titlu ( fiind constient si de calitatiile monopostului) insa greselile il vor costa daca nu stie sa-si gestioneze neuronii.
    5 4
  • E o mare prostie sa spui ca Rosberg este preferatul echipei. Daca era asa il avantajau cand incerca sa-l depaseasca pe Hamilton si termina 3 curse la rand pe locul 2! Nu-mi dau seama de ce printre romani exista pasiunea asta bolnava catre scenarita, chiar e atat de greu sa privesti obiectiv si simplu un eveniment? Hamilton a gresit in calificari, greselile in F1 inseamna ca si in fotbal cand primesti gol si esti eliminat. Degeaba ai talent cu carul daca nu esti capabil sa-l contabilizezi. In F1 nu conteaza doar talentul. Este un sport de echipa, unde materialul tehnic conteaza mai mult decat in orice sport. La fel de mult conteaza si suportul tehnic al echipei si competentele ei. Pilotii sunt doar varful aisbergului. Cine nu pricepe asta ar fi bine sa se uite la tenis. Acolo conteaza doar omul.
    4 2
  • @Sumi7, o singura precizare...Hamilton are suportul toatal a lui Lauda.
    Nu stiu pe ce post urmaresti F1, dar eu ma uit pe RTL. si iti spun ca Lauda are tot interesul ca Hamilton sa ramana la MB cat mai mult posibil. Defapt el a si primit funtie in cadrul MB datorita faptului ca la adus pe Hamilton la MB.
    6 7
  • iceman
    avantajul lui Hamilton era Ross Brawn. Lauda si Wolff au criticat la cursa din Malaysia de anul trecut
    5 3
  • Are timp Hamilton sa recupereze, cam de la jumatatea campionatului incepe el sa se concentreze cu adevarat pe rivali, chiar daca acum principalul sau rival este mercedes...
    3 4
  • @ Darkeys
    Nu te contrazic man, insa nu este nici un secret faptul ca targetul ptr MB in 2014 este castigarea titlului mondial la echipe si piloti iar cand vorbim de piloti Ham. este varianta rezerva ptr. ei.
    Nemtii au fost si vor ramane nationalisti cand vine vorba de sporturile cu motor si da, Lauda aprecieaza talentul insa daca ar fi sa aleaga intre cei doi ghici pe cine ar pune votul.
    Cand l-au adus pe Ham. la echipa nu s-au gandit nici ei ca vor ajunge sa domine in asemenea hal acest campionat, altfel il lasau pe "batranul" Schumacher alaturi de Rosb. Insa Lauda nu lasa nimic pe mana providentei si a luat masuri in consecinta aducand "sange" proaspat la echipa.

    Btw. Eu umaresc cursele de F1 pe M2, in nici un caz pe canalele romanesti, mi-a fost de-ajuns sa-i aud comentariile de 2 bani a lui Mitoman Alexandrescu ani la rand.
    4 2
  • abureli
    De cand Lauda il sprijina pe Rosberg in dauna lui Hamilton? Ati vazut voi vreo cursa in care sa i se spuna explicit lui Ham ca trebuie sa-i cedeze locul lui Rosberg? Toti afonii va dati aici cu parerea! Lauda l-a adus pe Hamilton la Mercedes, este omul lui, din toate declaratiile publice reiese clar asta. Sau poate ca de-aia a gresit Ham in calificari, ca Mercedes tin cu Rosberg! Analfabeti de site!
    3 2
  • @ Afonul
    "Analfabeti de site"........." Toti afonii va dati aici....."
    Afon = AFÓN, -Ă, afoni, -e, adj., s. m. și f. 1. (Persoană) care suferă de afonie. ♦ (Per­soană) care nu poate cânta corect, care nu are voce. 2. (Lingv.; la f.) (Consoană) surdă. – Din fr. aphone.

    Dute si canta la alta masa "specialistule"
    4 2
  • @afonului
    Daca aveai "ureche muzicala" pricepeai metafora, inteligentule! N-ajunge sa ai Dex-ul pa net, iti mai trebuie si creier ca sa il folosesti in mod util. Tu canti strident crezand ca ai voce.
    1 1
  • clever boy
    Nico Rosberg says it is only natural for drivers to keep some bits of information away from their team-mate in order to gain an advantage.

    Mercedes has a policy of open data between Rosberg and team-mate Lewis Hamilton, but it may need to be more strictly enforced after team boss Toto Wolff called for greater transparency between the two sides of the garage. When Rosberg was asked about the situation, he said he is happy to share data but would not point out exactly where and why he has an advantage.

    "It's all open - the data and everything is open," he said. "It's just that sometimes you're not going to put it on the table and say 'Look what I've done'. If I find a little bit of an advantage somewhere then I'm not going to tell everybody about it, I'll keep it to myself. It's little bits and pieces here and there.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru