Mercedes neagă introducerea unor inovaţii pe noul monopost

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.02.2012
Mercedes susţine că noul monopost pentru sezonul 2012 nu include nicio inovaţie majoră, în ciuda numeroaselor speculaţii din paddock.

Decizia celor de la Mercedes AMG de a amâna lansarea noului monopost pentru sezonul 2012 pentru a doua sesiune de teste din această iarnă a atras atenţia rivalilor, inclusiv a directorului tehnic al campioanei mondiale Red Bull Racing, Adrian Newey.

Acesta anticipează că Mercedes va introduce o inovaţie care va putea fi copiată cu uşurinţă de echipele rivale, însă Norberg Haug, directorul departamentului de motorsport al constructorului german, a negat această posibilitate.

"Nu cred că ochii voştri vor fi surprinşi de mari surprize când veţi vedea monopostul pe parcursul lansării. Dar cu siguranţă sper că avem unele soluţii inteligente şi avem câteva idei bune încorporate în monopost. Este o bună bază de plecare şi sigur nu vom întoarce lumea cu susul în jos, dar avem nevoie de un bun pas înainte", a declarat germanul.

În primii doi ani de existenţă, Mercedes AMG a obţinut doar trei podiumuri în 2010 şi speră să înregistreze progrese vizibile în sezonul care va începe în luna martie.

"Nu aş spune că este un nou început.

Acest monopost este produsul a ceea ce am învăţat în ultimii doi ani. Am avut trei clasări pe podium în primul an, dar anul trecut nu ne-am îndreptat în direcţia bună. Am avut câteva puncte bune, cum ar fi Marele Premiu al Chinei când performanţă a fost uşor mai bună. Dar pe parcursul anului nu a fost suficient de bun. Pentru a lupta regulat cu Red Bull, Ferrari şi McLaren este o misiune dificilă. Trebuie să învăţăm, trebuie să dezvoltăm echipa în acea direcţie şi sunt sigur că putem face asta", a mai precizat el.

Via | SkySports

Taguri: Haug, Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru