Mercedes neaga superioritatea motoarelor sale

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.09.2009
Mercedes a infirmat speculatiile potrivit carora motoarele furnizate de constructorul german sunt cele mai puternice si fiabile din Formula 1.

Motoarele furnizate de Mercedes sunt considerate in prezent drept cele mai puternice din Formula 1, mai ales prin prisma performantelor obtinute de echipele motorizate de germani.

Brawn GP a dominat autoritar prima jumatate a sezonului, McLaren a castigat cursa de la Hungarroring, iar Force India a terminat pe locul 2 Marele Premiu al Belgiei. Cu toate acestea, Mercedes sustine ca nu exista diferente majore intre motoarele sale si cele oferite de ceilalalti constructori din Formula 1.

"Este un basm daca cineva spune ca avem un surpplus de 30 de cai putere sau trei zecimi de secunda in motorul nostru. Bineinteles ca nu ne-ar deranja sa fie adevarat, dar in realitate nu sunt diferente atat de mari intre motoare", a declarat Notrbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, pentru publicatia germana Auto Motor und Sport.

De asemenea, cursa de la Spa-Francorchamps a adus in discutie consumul de combustibil al motoarelor, mai multi specialisti afirmand ca motorul Mercedes este mai eficient decat cel furnizat de Ferrari.

Haug sustine ca insa ca gestionarea pneurilor are un efect semnificativ asupra consumului.

"La start, Kimi Raikkonen a utilizat pneurile mai agresiv decat Giancarlo Fisichella. Asta te costa foarte mult combustibil. In plus, nu stim cat combustibil era in rezervorul lui Raikkonen la primul pitstop. Poate rezervorul monopostului Force India era gol, iar Ferrari mai avea ceva. De asemenea, nu poti sa stii daca toate monoposturile sunt exact la limita de 605 kg", a mai adaugat el.

Via | Auto Motor und Sport

Taguri: Haug, Mercedes, motor

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru